Weerbericht:
Regenachtig, overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Oorzaak knal nog onduidelijk

Toegevoegd: 24-09-2011, 01.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie tast op dit moment nog in het duister naar de oorzaak van de harde knal die op een deel van Walcheren en Zuid-Beveland voor onrust zorgde.

Nadat de melding rond 22.00 uur binnenkwam stond de telefoon lange tijd roodgloeiend op de politiemeldkamer. Verreweg de meeste meldingen kwamen uit Oost-Souburg, Middelburg en Ritthem. Mensen meldden dat zij enorm waren geschrokken van een hele harde knal.
 
De Zeeuwse politieagenten hebben het tussen 22.00 en 24.00 uur razend druk gehad met het nagaan van al die meldingen, omdat ook Politie Zeeland graag wilde weten wat nou de oorzaak was van die knal.
 
Tegen 23.00 uur ontdekten agenten wat brokstukken in de nabijheid van het strandje in Ritthem. Omdat het donker was konden de agenten zelf niet goed bekijken of er ergens een explosie was geweest. Daarom is bijstand gevraagd van het KLPD. Zij zijn met een helikopter naar Zeeland gevlogen en hebben met infraroodapparatuur en een warmtekijker gezocht naar mogelijke hittebronnen en/of kraters die mogelijk zouden zijn ontstaan door de knal.


Tegen 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag is de helikopter weer naar zijn thuisbasis gegaan. De piloten hebben niets aangetroffen dat wees op een explosie. De agenten hebben wat van de aangetroffen brokstukken meegenomen voor onderzoek.
 
Omdat het zoeken naar 'een knal' erg lastig is en er bij de politie tot nu toe geen meldingen van branden of ontploffingen bij bedrijven zijn gedaan, is besloten dat de zoektocht bij daglicht wordt voortgezet.

Zie ook:
- 23/09/2011: Veel meldingen over grote knal


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Does (24-9-2011 om 09:56)
Ook wij hebben de knal gehoord, je denk dan weer bij je zelf van toch weer geen schietpartijen of andere vreemde dingen erg vreemd weeer
Marco vlissingen (24-9-2011 om 09:49)
Die knal was echt hard, de ramen trilden er van, je zou zeggen dat het heel dichtbij was maar als ik zo het bericht hierboven lees was die kan wel op veel plekken te horen.
Marianne (24-9-2011 om 09:25)
Om precies 22.12 uur hoorde ik de knal in zierikzee, met een lichte trilling. zat achter mijn computer en keek gelijk naar de tijd hierop, het klonk als een ontploffing.
Mozes (24-9-2011 om 09:22)
Al eens aan het munitie depot gedacht? of denken we allemaal dat daar niets meer ligt.
Gjt (24-9-2011 om 09:21)
Misschien brokstukken van die satelliet die op aarde zou terug komen?
Em (24-9-2011 om 09:20)
Er zou toch een sateliet neerkomen???.....
Cookie-instellingen beheren