Weerbericht:
Bewolkt, lokaal mist maar geleidelijk steeds meer zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Oorzaak knal nog onduidelijk

Toegevoegd: 24-09-2011, 01.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie tast op dit moment nog in het duister naar de oorzaak van de harde knal die op een deel van Walcheren en Zuid-Beveland voor onrust zorgde.

Nadat de melding rond 22.00 uur binnenkwam stond de telefoon lange tijd roodgloeiend op de politiemeldkamer. Verreweg de meeste meldingen kwamen uit Oost-Souburg, Middelburg en Ritthem. Mensen meldden dat zij enorm waren geschrokken van een hele harde knal.
 
De Zeeuwse politieagenten hebben het tussen 22.00 en 24.00 uur razend druk gehad met het nagaan van al die meldingen, omdat ook Politie Zeeland graag wilde weten wat nou de oorzaak was van die knal.
 
Tegen 23.00 uur ontdekten agenten wat brokstukken in de nabijheid van het strandje in Ritthem. Omdat het donker was konden de agenten zelf niet goed bekijken of er ergens een explosie was geweest. Daarom is bijstand gevraagd van het KLPD. Zij zijn met een helikopter naar Zeeland gevlogen en hebben met infraroodapparatuur en een warmtekijker gezocht naar mogelijke hittebronnen en/of kraters die mogelijk zouden zijn ontstaan door de knal.


Tegen 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag is de helikopter weer naar zijn thuisbasis gegaan. De piloten hebben niets aangetroffen dat wees op een explosie. De agenten hebben wat van de aangetroffen brokstukken meegenomen voor onderzoek.
 
Omdat het zoeken naar 'een knal' erg lastig is en er bij de politie tot nu toe geen meldingen van branden of ontploffingen bij bedrijven zijn gedaan, is besloten dat de zoektocht bij daglicht wordt voortgezet.

Zie ook:
- 23/09/2011: Veel meldingen over grote knal


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (24-9-2011 om 08:43)
Tijd dat er open kaart word gespeeld..... Met al die wisselende berichten gaat het een eigen leven lijden.
Derustzelve (24-9-2011 om 08:35)
Al die speculaties van al die sensatiezoekers, waar maakt iedereen zich toch druk om !!
Jp (24-9-2011 om 08:09)
Misschien een stuk van een sataliet waar gisteren iets van op het nieuws was. die zou neer komen in het westen van europa. maar waar die exact neer zou komen was onbekend.
T.R. (24-9-2011 om 07:31)
Het is wel erg vreemd dat de knal niet alleen in Zeeland te horen was maar bijna in geheel Nederland, rara wat was het.
Lia den Engelsman (24-9-2011 om 07:09)
Er zou vannacht een sateliet op aarde neerkomen, brokstukken dan natuurlijk die niet in de dampkring verbrand zijn. En aangezien Nederland in de gevarenzone lag lijkt het mij dat dit dus is gebeurd en dat dit de oorzaak van de knal was.
Linda (24-9-2011 om 07:06)
Is dat dat ding niet uit de ruimte??? die vanacht in brokstukken naar beneden zou komen?
Cookie-instellingen beheren