Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Grote krater op strand Ritthem

Toegevoegd: 24-09-2011, 09.58 uur - Update: 08-10-2011, 11.51 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Op het strand bij Ritthem is een grote krater aangetroffen. Vermoedelijk heeft dit te maken met de zeer luide knal die gisteravond te horen was in de omgeving van Vlissingen-Oost.


De krater zou een doorsnede hebben van ongeveer 2,5 meter. Er zijn ook kogels en/of hulzen aangetroffen. De politie is ter plekke en heeft het strand inmiddels volledig afgezet. In de ruime omtrek zouden brokstukken zijn gevonden. Ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is inmiddels ter plekke.

De knal gisteravond werd rond 22.00 uur gehoord. De Zeeuwse politieagenten hebben het tussen 22.00 en 24.00 uur razend druk gehad met het nagaan van meldingen over de mogelijke herkomst van de knal.

Helikopter
Tegen 23.00 uur ontdekten agenten wat brokstukken in de nabijheid van het strandje in Ritthem. Omdat het donker was konden de agenten zelf niet goed bekijken of er ergens een explosie was geweest. Daarom is bijstand gevraagd van het KLPD.

Zij zijn met een helikopter naar Zeeland gevlogen en hebben met infraroodapparatuur en een warmtekijker gezocht naar mogelijke hittebronnen en/of kraters die mogelijk zouden zijn ontstaan door de knal.

Tegen 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag is de helikopter weer naar zijn thuisbasis gegaan. De piloten hebben niets aangetroffen dat wees op een explosie.Op dezelfde plek bleek echter vanochtend bij laag water toch een krater te zijn. Die wordt nu onderzocht.

Volg ook de actuele updates op ons officiële Twitteraccount: kl
ik hier.

Zie ook:
- 24/09/2001: Oorzaak knal nog onduidelijk
- 23/09/2011: Veel meldingen over grote knal


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yari (26-9-2011 om 01:59)
@de Schoeven Ah oke, dus als u geen politie gezien heeft.....dan zijn ze ook niet geweest of veel te laat. Welterusten....
@ sparrentak (25-9-2011 om 17:27)
Echt niet meneer de EOD-er? vooralsnog krijg je ook een krater als je een bom op de grond plaatst! Het had zeker wel een bom of mijn uit de 2e WO kunnen zijn, maar een krater sluit zeker geen bom uit WO2 uit!
Dhr. W.M van Sparrentak (25-9-2011 om 14:12)
Een bom onder de casson kan niet. De kraterinslag is langs boven gebeurt. Het is serieus. Lieden met kwade be- doeling hebben hier getest. Hadden toevallige passanten langs gekomen, je had nog wat lichaamsdelen gevonden. Een telefoonbom, men belt de bom op, en daar gaat ie.
Jedidja (25-9-2011 om 10:38)
Souburger (24-9-2011 om 12:22 uur) er liggen zomers zovéél mensen in hun badgoed op dat strandje... er kan ieder moment iets ontploffen... daar kun je niet altijd rekening mee houden... tien tegen één gebeurt er nu járen niets qua ontploffingen. t kan trouwens ook iets anders zijn geweest....
Jos (25-9-2011 om 09:04)
Leuke en domme reacties zoals gewoonlijk, maar dit cassoin is gebruikt om na de oorlog het gat te dichten in de dijk en is dus geen landingsvaartuig.Dat de explosie veroorzaakt zou zijn door oorlogsmunitie lijkt me stug want die cassoins kwamen leeg aan. Gewoon iemand die wat aan het testen was ..?
. (25-9-2011 om 08:21)
Gewoon een bom van WOII. Het was vloed wie is dan zo gek om door het water te gaan in de nacht om wat op te blazen. En vuurwerk geeft niet zo'n knal of het moet een vuurwerkbom zijn. En dan nog betwijfel ik het
Cookie-instellingen beheren