Weerbericht:
Wolkenvelden, met name in het westen kans op een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Huis-aan-huisbrief Ritthem over explosie

Toegevoegd: 24-09-2011, 15.29 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Burgemeester René H. Roep laat vandaag in Ritthem een brief bezorgen om de inwoners van Ritthem op de hoogte te brengen van het onderzoek naar de explosie die gisteravond op het strand van Ritthem plaatsvond.
 
Na meldingen over een harde knal uit Ritthem en omstreken heeft de politie gisteravond onderzoek gedaan op het strand van Ritthem. Vanmorgen is bij laag water verder onderzoek gedaan. Eén van de drie caissons blijkt te zijn geëxplodeerd. De oorzaak daarvan is nog niet bekend.


De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is vanmiddag in Ritthem gearriveerd om onderzoek te doen. Eind van de middag, bij afgaand tij, wordt het water uit de caisson gepompt. Met een graafmachine wordt een wal opgeworpen, om het water weg te houden. Vervolgens kunnen de experts van de EOD nader onderzoek doen.

De burgemeester wacht de uitkomst van dit onderzoek en het advies van de EOD af. Indien de EOD het nodig acht, zal hij maatregelen laten nemen. Het strand van Ritthem en de toeleidende wegen, inclusief fietspaden, zijn tot nader order afgesloten, zodat de EOD de ruimte heeft om zijn werk te doen.

Zie ook:
- 24/09/2011: Grote krater op strand Ritthem
- 24/09/2001: Oorzaak knal nog onduidelijk
- 23/09/2011: Veel meldingen over grote knal


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nickey (24-9-2011 om 22:05)
Helemaal met Jan eens.iedereen heeft recht om het raadsel te weten
Jan (24-9-2011 om 17:37)
Wel het mag ook alles kosten nu ,kom op mensen niet overdrijven het lijkt wel of er iets ergs is gebeurt in Zeeland stel iedereen gerust inplaats het het verhaal op te blazen dat kan iedereen
Marjoke (24-9-2011 om 16:05)
Hier in Nisse ook, dus mogen wij ook aub op de hoogte worden gebracht en gehouden? Er gaan zoveel rare berichten nu over en weer: sateliet inslag, munitie opgeblazen, sontaan ontplofte caisson.... zelfs de kerncentrale en Thermphos worden genoemd.... Alle Zeeuwen informeren !!
Louwerse (24-9-2011 om 15:37)
Ook in serooskerke was het tehoren
Cookie-instellingen beheren