Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders stapelwolken
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Explosie Ritthem was bewuste actie

Toegevoegd: 25-09-2011, 12.27 uur - Update: 08-10-2011, 11.50 uur
Door: Manfred Berrevoets
RITTHEM - Het onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op het strand in Ritthem heeft zaterdag niets opgeleverd. Er zijn in ieder geval geen sporen gevonden van een explosief uit de Tweede Wereldoorlog.   

De technische recherche van Politie Zeeland heeft gisteren de hele dag onderzoek gedaan op de plaats van het incident. Dit in samenwerking met het explosieven opruimingscommando van Defensie. Er zijn onder andere grondmonsters genomen en deze worden naar het NFI gestuurd voor verder onderzoek. 


Tot gisteravond werden alle onderzoeksopties nog opengehouden. Uit de eerste resultaten van het onderzoek dat nu gedaan is blijkt dat de oorzaak van de knal geen explosief uit de Tweede Wereldoorlog is geweest. Het onderzoek wijst uit dat de knal wel afkomstig was van een zeer zwaar explosief. 

Het onderzoeksteam wil uiteraard weten wie er verantwoordelijk is voor deze explosie. Daarom is een Team Grootschalig Onderzoek opgestart. Ongeveer 20 rechercheurs houden zich bezig met dit onderzoek. Vandaag wordt verder gegaan met het (buurt)onderzoek.

Er zijn meer dan 100 telefonische meldingen gedaan na de knal van afgelopen vrijdagavond. Omdat het een drukbezocht gebied is waar veel fietsers en wandelaars komen, hoopt de Zeeuwse politie dat zich veel getuigen zullen melden.

De politie is op zoek naar mensen die op of in de buurt van de Zeedijk of de Barentsweg in Ritthem zijn geweest vanaf vrijdagmiddag. De mensen die iets hebben waargenomen dat mogelijk met dit onderzoek te maken kan hebben (hoe klein ook) worden verzocht zich te melden bij Politie Zeeland via telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die (gegarandeerd) anoniem zaken willen melden die hiermee te maken hebben, worden verzocht te bellen met het telefoonnummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid. Dat is: 06-48492242.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (17-10-2011 om 18:42)
@Mar: Ja.
Mar (27-9-2011 om 17:50)
@ Jeroen: Wist jij het eerder dan de politie dan???
BellH amell (27-9-2011 om 14:21)
Wat een paniek allemaal, het ging ze gewoon om de dikte van het beton van de caison. Dan weten ze volgens berekeningen hoeveel en wat voor springstof er nodig is voor de betonkoepel centrale Borsele. Allemaal paniek voor nix.
Sander (26-9-2011 om 19:48)
Jaja dat was ff srikke ja was nie n de buurt ma horde we n KNal
ID (26-9-2011 om 13:43)
Ze moesten 1 bommetje testen, de volgende plaatsen ze in een druk bezochte Zeeuwse gelegenheid. Tsja, onze terroristen tijd zit er nu toch ook echt aan te komen.
Jeroen (26-9-2011 om 13:22)
@Piet piraat, Welkom in 2011 de wereld van Twitter enz enz. Naar mijn mening had de politie zeeland echt veel sneller ter plaatse kunnen komen.
Cookie-instellingen beheren