Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Taakstraf en boete geëist voor poging doodslag

Toegevoegd: 26-09-2011, 17.13 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Hangjongeren en vooral veel overlast, daar bij de Pieter de Hooghstraat in Terneuzen. De gemeente had de overlastgevende jongeren al een andere plek toegewezen om te hangen en te klieren, maar daar hadden ze zich maar even iets van aangetrokken.

In ieder geval waren ze op 13 april van dit jaar weer duidelijk aanwezig op het speeltuintje daar in de buurt. Voor een 22-jarige Terneuzenaar was dat allemaal na twee jaar ellende van die gasten nét even iets te veel. Hij pakte een koperen pijp en liep er mee naar de jongeren om ermee te dreigen en hen op die manier van het speeltuintje te verjagen.


Het liep anders. Hij werd grof geprovoceerd en uitgescholden en op enig moment haalde de Terneuzenaar dan ook uit. Echter, de man die een klap met de pijp op zijn ribben zou krijgen bukte, waardoor de koperen pijp tegen zijn hoofd terechtkwam. Precies een jaar en één dag eerder was het in die buurt ook weer raak.
 
Toen raakte de buurman in gevecht met enkele overlastgevende hangjongeren en bemoeide de Terneuzenaar er zich mee. Volgens hem om het stel uit elkaar te trekken, maar volgens getuigen deelde hij enkele klappen uit.
 
Maandag, toen zijn zaak voor 'poging doodslag en mishandeling' door de rechtbank in Middelburg werd behandeld hoorde hij een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en het betalen van 750 euro schadevergoeding tegen zich eisen.

De rechtbank doet uitspraak op 10 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (28-9-2011 om 13:24)
@terneuzenaar, het is duidelijk dat je niet op de hoogte bent wat er in jou stad allemaal is, er is de pit dat is een jongeren centrum, bier is er goedkoper als in horeca, roken mag nergens meer dit heeft niks met terneuzen te maken maar met de plannen van den haag,verder zijn er div verenigingen
Willy (28-9-2011 om 12:31)
Niet te geloven
Arie (27-9-2011 om 16:21)
Als iedereen er zo over denkt als onderstaande reacties stel ik voor om allemaal geld bij elkaar te leggen en de schadevergoeding van de man te betalen.
Renata (27-9-2011 om 15:38)
2 Jaar overlast en ellende, dan is het begrijpelijk dat je je zelfbeheersing verliest. Hopelijk wordt hij alleen voor mishandeling veroordeeld want dat is en blijft het natuurlijk maar de poging tot doodslag is zwaar overdreven. De gemeente moet zich in deze schamen, ze is niet voor haar burgers opgekomen. Een nieuw plekje geven maar verder niet de politie handhavend laten optreden als dit tuig toch gewoon weer de wijk verziekt, belachelijk. Er bestaat toch zoiets als een samenscholingsverbod?
Terneuzenaar (26-9-2011 om 23:16)
Geef ze wat waar ze kunne chillewaar ze mogen roken kunnen drinken etc goei muziek draaien dan zitten mensen niet buiten in auto'of op straat te hangen maar hier in terneuzen is alles gesloten bijna geen klote te doen voor iedereen hier dus dan gaan ze zelf dingn doen er is hier gewoon niks meeraan!
Stadsbewooner (26-9-2011 om 21:27)
Uuu dit snap ik niet ?oja nederland natuurlijk een kromme wet zo is dat in nederland politie ?die weten dat toch ook maar ja intersant doen verkeers controles dat is de Politie
Cookie-instellingen beheren