Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 226 km

Celstraf geëist voor handel in heroïne

Toegevoegd: 26-09-2011, 17.16 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 50-jarige Middelburger mag wat officier van justitie W. Suijkerbuijk betreft zestien maanden achter de tralies, met als stok achter de deur nog eens vier maanden voorwaardelijk.

De zaak tegen de man diende maandag voor de rechtbank in Middelburg. De Middelburger wordt ervan verdacht vanaf half juni 2009 tot en met zijn aanhouding op 16 juni van dit jaar dagelijks zeven verslaafden aan heroïne te hebben geholpen. Volgens de Middelburger was de periode beduidend korter geweest.
 
Bij zijn aanhouding werden er in zijn woning 6,6 gram heroïne, een busje traangas en twee vuurwapens gevonden. De politie kwam de Middelburger op het spoor na twee anonieme tips. Tijdens de behandeling van de zaak vertelde hij geen enkel kwaad in zijn handel te hebben gezien. Hij handelde voornamelijk om zich in zijn eigen gebruik te kunnen voorzien en op deze manier hoefde hij immers niet uit stelen of inbreken te gaan om drugs te kopen.


Dat hij daarmee op zijn beurt (bekende) notoire, stelende en inbrekende verslaafden 'uitnodigde' om nu juist weer wél te stelen om bij hem te kunnen kopen was hij even vergeten.

De rechtbank heeft overigens de zaak aangehouden, omdat de Middelburger tijdens de zitting alsnog besloot om mee te werken aan een reclasseringsrapportage; iets wat hij in eerste instantie had geweigerd. Wanneer de zaak (opnieuw) wordt behandeld is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (27-9-2011 om 16:58)
Dat de klanten van de man gingen stelen valt hem niet aan te rekenen, idereen draagt verantwoording over zich zelf. Kul argument dus. De overheid is hier ook mede schuldig aan, door de illegaliteit is de prijs hoog en moet men dus stelen. De pistolen zijn een ernstiger zaak.
Cookie-instellingen beheren