Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 119 km

Uitslaande brand in woning Nieuwland

Toegevoegd: 29-09-2011, 18.12 uur
Door: Manfred Berrevoets
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een felle uitslaande brand heeft donderdagmiddag een woning in Nieuw en Sint Joosland deels in de as gelegd.

Het vuur ontstond rond 17.10 uur op de bovenverdieping van de woning aan de Hoge Stelle. Op dat moment was de zoon van de bewoners als enige in het pand aanwezig. Hij kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen.


De hevige uitslaande brand bereidde zich snel uit van de eerste verdieping naar de zolder. Het vuur ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die tot op grote afstand te zien was. De brandweer heeft twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet. Bij de brand raakte niemand gewond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Esmeralda (1-10-2011 om 10:19)
Dit huis kan je onbewoonbaar beschouwen, althans de bovenverdieping. Beneden zal ook erge schade hebben opgelopen.
Anoniem (30-9-2011 om 22:21)
Voor de bewoners is het heel erg Veel sterkte toegewenst. Ook de buren
@ ikke (30-9-2011 om 16:29)
Als iedereen een brandblusser, brandmelder en een blusdeken aanschaft is er al een hoop ellende te voorkomen, niet de overheid de schuld geven van een brand die zij NIET hebben veroorzaakt!
Mario (30-9-2011 om 07:44)
Zeer triest voor de bewoners, ze woonden er amper een maand en dan wordt je getroffen door een dergelijke tragedie. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. @ Ikke: de vrijwilligerspost is al een jaar of 10 geleden, als het niet langer geleden is, opgeheven. Een beetje nutteloze reactie dus
Christian (30-9-2011 om 07:32)
@poema, het was op dat moment de snelste route vanuit de torenweg in middelburg daar zijn ze dan mogelijk de N57 op gereden. zelf woon ik er ook dicht bij in de buurt, vanuit de tuin, hemelsbreed misschien 700 meter was de rook goed te zien, de bomen die er stonden waren door de rook niet zichtbaar
Piet (30-9-2011 om 00:46)
Is dit een standaard woningbrand met zulke grote felle vlammen? Of is dit in een (ver)gevorderd stadium? Die hoogwerker is leuk, maar blussen op de dakpannen heeft geen zin. Hiermee worden de pannen alleen aan de buitenkant afgekoeld, en wordt er veel kostbaar water verspilt. Sterkte aan de bewoners
Cookie-instellingen beheren