Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Celstraf geëist voor reeks strafbare feiten

Toegevoegd: 29-09-2011, 20.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van achttien maanden geëist.

De man - die vrijwel alles ontkent - wordt onder meer verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging, stalking, oplichting en flessentrekkerij. De misdrijven vonden voornamelijk in het voorjaar van 2009 plaats De man begon april 2009 in Goes een 'Vlaaierie' en toen het koffiezetapparaat het begaf verwachtte hij direct een storingsmonteur.
 
Toen enkele dagen later twee monteurs zich aandienden, sloot hij ze op. De mannen werden later door de politie bevrijd. Vervolgens werd hun baas telefonisch bedreigd, werd de leverancier van de vlaaien bedreigd en mocht de leverancier van het koffiezetapparaat voor zijn leven vrezen.


Een vriendin, met wie hij enige tijd een plezierige relatie had, werd na het beëindigen van die relatie gestalked en omdat hij geen geld had at hij zijn buikje rond, tankte zonder te betalen en deed op dezelfde manier boodschappen in Numansdorp. Een auto die hij van een garagist in 's Heer Arendskerke enkele dagen mocht gebruiken bracht hij niet terug. Volgens de man was alles uit diverse duimen gezogen.

Het grove taalgebruik op de voice-mails was niet van hem en voor de rest waren het gewoon wat zakelijke conflicten geweest. Bedreigen en grof taalgebruik was niet zijn stiel, zo bezwoer hij de rechtbank. De man is eerder veroordeeld voor dergelijke delicten en wil alleen maar door instanties worden geholpen als hij een baan en woning krijgt aangeboden.

De conclusie van zowel de reclassering als de psycholoog was eensluidend: 'meneer wil geen begeleiding; straf maar af'. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse mevrouw (29-9-2011 om 20:49)
Nou die heb nu wel een verblijfplaats, en dat voor een tijdje. Hij zal blij zijn. Heb die teminste eten en kan die douchen.
Cookie-instellingen beheren