Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 50 km

Twee mogelijke inbrekers aangehouden

Toegevoegd: 29-09-2011, 20.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
SINT ANNALAND - Twee mannen uit de gemeente Rucphen zijn vannacht om ongeveer 04.00 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.


Agenten van Politie Zeeland waren in deze plaats om onderzoek te doen naar de diefstal van een beeld uit een tuin in de Bierensstraat. De aangever had een signalement doorgegeven aan de politie en in ieder geval één van de verdachten voldeed aan het signalement.

Aan de mannen is door de agenten gevraagd wat zij in het holst van de nacht in Sint Annaland deden. Zij konden daar allebei geen plausibele verklaring voor geven. Dàt en het feit dat zij inbrekerswerktuig op zak hadden in de 'voor de nachtrust bestemde tijd', was voldoende aanleiding voor de agenten om de mannen (van 44 en 32 jaar oud) aan te houden.

De mannen zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zijn daar vandaag (donderdag) in verzekering gesteld omdat het onderzoek tegen hen nog niet is afgerond. Het beeld dat uit de tuin in Sint Annaland is gestolen, betreft een bronzen beeld dat twee engelen met daarboven een paraplu voorstelt.

Het stond op een sokkel en het heeft de nodige moeite gekost voor de dieven om dit weg te nemen. Het beeld is nog niet terug.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nightrider (30-9-2011 om 00:34)
Goed werk verricht. Laat iedereen z'n ogen en oren goed openhouden, en bij een verdachte situatie direct de politie bellen. Dus ook 's nachts! Zo werk je mee aan het veilig maken van je eigen woonomgeving. Wie wil dit niet? Maar...breng jezelf nooit in gevaar. Beter looie Jan dan dooie Jan.
Cookie-instellingen beheren