Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote brand verwoest boerenschuur Wolphaartsdijk

Toegevoegd: 25-02-2006, 13.44 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

WOLPHAARTSDIJK - Een grote brand heeft vanochtend een boerenschuur aan de Noorddijk in Wolphaartsdijk grotendeels in de as gelegd.

Rond kwart voor elf ontdekte een buurman dat er brand woedde in de schuur. Hij wist nog een aantal schapen uit de brandende schuur te redden. Binnen korte tijd werd de brandweer gebeld. Deze rukte vanuit Wolphaartsdijk uit met de tankautospuit 4746 en vanuit Goes met de ladderwagen 4750.

Toen de brandweer arriveerde bleek het al om een forse brand te gaan. Zodoende schaalde men na ongeveer vijf minuten op naar "middelbrand". Dit resulteerde in de inzet van een tweede tankautospuit; de 4736 van de brandweerpost in Heinkenszand. Ook dit voertuig rukte onder prioriteit één uit.

Bijna een kwartier na de eerste alarmering gaf de brandweer het sein "grote brand". Inmiddels was duidelijk dat de schuur voor een deel niet meer te redden was. Vanuit Goes werd een derde tankautospuit ingezet: de 4739. Ook werd de Verbindings/Commandowagen 4292 vanuit Arnemuiden ter plaatse gestuurd.

Zoals gebruikelijk bij een opschaling naar "grote brand" werd ook een ambulance (19101, Goes) ter plaatse gevraagd om stand-by te staan. Bij de brand kwamen verder onder meer de Officier Van Dienst en de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen ter plaatse. Ook kwam vanuit Heinkenszand het dienstbusje 4716 ter plaatse.

De brandweer van Wolphaartsdijk heeft 's avonds nog nageblust bij de schuur, die overigens gevuld was met aardappelen. Vanuit Westkapelle is het slangenoprolapparaat ter plaatse gebracht zodat men gemakkelijk de vele gebruikte slangen kon oprollen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De ruime omgeving van de brand werd afgezet voor het publiek.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750