Weerbericht:
Enkele buien, mogelijk met onweer. Maandag wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Officier wil TBS voor schizofrene man

Toegevoegd: 03-10-2011, 22.29 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor zowel de gedragsdeskundigen als de officier van justitie stond het maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg als een paal boven water: een 36-jarige man uit Koudekerke is volledig ontoerekeningsvatbaar en zou tbs met dwangverpleging opgelegd moeten krijgen.

De man, die zich ziet als de zoon van Boeddha, stapte eind januari met veel kabaal snackbar Ali Baba in Middelburg binnen. Hij schreeuwde "Geef me een fucking broodje shit'', haalde een mes uit zijn broeksband en klapte dat met een grote zwaai op de toonbank.

Bezoekers en bedienend personeel schrokken zich een ongeluk. Voor de officier van justitie was er dan ook sprake van bedreiging en omdat er al van alles met de schizofrene man was geprobeerd, restte de officier niets anders dan tbs met dwangverpleging te eisen.

"Meneer is bedreigend voor de samenleving. Eigenlijk is dit de enige oplossing. We kunnen niet anders" aldus de officier vandaag tijdens de zitting.

Uitspraak 17 oktober.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina Lobelle (7-10-2011 om 12:45)
Ik denk dat niet de ziekte van die man zelf de oorzaak van deze daad alleen is,maar puur uit baldadigheid en kinderachtiggedrag! Want er zijn mensen met schirzofrenie die zich ook beter kunnen aanpassen! Ik keur het niet goed dat zo,n man ongeacht laat zien wie hij na doet!
Jaap vergeer (4-10-2011 om 22:12)
Zo'n vent leeft in een heel andere wereld dan de onze, die kun je daar niet op aanspreken, wel kan men hem en ons beveiligen tegen wat hij kan doen. Jammer voor die man en zijn familie.
Loes (4-10-2011 om 07:05)
Weg ermee, en niet loslaten,