Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk door modder

Toegevoegd: 06-10-2011, 09.30 uur
Door: Roland de Jong
HOEDEKENSKERKE - Een vrouw is vanochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeluk. Vermoedelijk gebeurde dit vanwege een flinke hoeveelheid modder die op het wegdek lag.

Even voor acht uur kwam de melding binnen dat er een auto over de kop was gevlogen op de 's-Gravenpoldersestraat. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar middel-hulpverlening en zodoende werden vier brandweerwagens ter plekke gestuurd. Ook werden twee ambulances en de traumahelikopter opgeroepen.


Al vrij snel na het ongeluk kon de inzittende van de auto, een vrouwelijke automobiliste, uit het voertuig worden gehaald. De gewonde is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. In de auto zat ook een hond. Een dierenarts is ter plekke gekomen om het dier op te halen en te verzorgen.

De weg ter plaatse lag bezaaid met modder. Het was daardoor erg glad op de weg. Vermoedelijk heeft dit bijgedragen aan de toedracht van het ongeluk. De afdeling Verkeers Ongevallen Ananlyse (VOA) van de Politie Zeeland doet nog onderzoek naar het ongeval. De weg moest vanwege het ongeluk lange tijd worden afgesloten. Het Waterchap Scheldestromen is ter plekke gekomen om de situatie te bekijken.

Het waterschap waarschuwde gisteren nog voor de gevaren van slik op de weg. Het schap houdt toezicht op het naleven van de spelregels zoals die opgesteld zijn voor agrariers. Bij nalatigheid laat het waterschap de weg schoonmaken op kosten van de vervuiler. Als een ongeluk wordt veroorzaakt door slik op de weg of verkeerde opslag van bieten, dan is de vervuiler verantwoordelijk voor het ongeval en voor alle gevolgen van dien.

Weggebruikers moeten in het buitengebied de komende maanden rekening houden met slik op de weg. Wanneer het regent of mistig is, kan dit al verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden. In deze periode wordt van de weggebruikers extra alertheid gevraagd.

Zie ook:
- Waarschuwing slik op de weg (05-10-2011)


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corry heur (7-10-2011 om 17:23)
Sorry hoor, maar waar staat dan dat deze dame haar snelheid NIET heeft aangepast ? wat er wel duidelijk staat en iedereen kan zien is dat die weg 1 grote slik glijbaan was. ik denk dat men zelfs met 50km/h er nog wel uitgevlogen was. moeten we dan stapvoets kruipen voor de boeren ? thuis blijven ?
Niek (7-10-2011 om 16:58)
@naamgenoot Je kunt niet het weer gaan vergelijken met een mens. Het weer kan er niks aan doen, een mens wel. Boeren maken het vuil, boeren ruimen het op.
Thomas (7-10-2011 om 16:02)
Tuurlijk is het niet de schuld van de boeren!! ik ben het helemaal met Marian eens..
Melanie (7-10-2011 om 14:10)
Idd ze ligt op IC en het is al erg genoeg, ik hoop met de familie mee dat alles goed komt, Laten we met ze alle duimen op goede afloop en niet wijzen dat ze fout is
Ikke (7-10-2011 om 13:20)
Laten we toch ophouden met naar iedereen te wijzen,als iedereen oplet komt alles goed,een klein beetje aanpassen is toch niet zo moeilijk,anders is er maar een oplossing...........terug naar de grote stad,daar is geen modderen meteen hier geen probleem meer
Niek (7-10-2011 om 11:35)
Als het ijzelt pas je de snelheid toch ook aan en is het ook eigen verantwoording? Sterkte in ieder geval, ongeluk zit in een klein hoekje en daar kan niemand wat aan doen en kan iedereen overkomen. Dat een boer dan de schuld zou krijgen is belachelijk.
Cookie-instellingen beheren