Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk door modder

Toegevoegd: 06-10-2011, 09.30 uur
Door: Roland de Jong
HOEDEKENSKERKE - Een vrouw is vanochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeluk. Vermoedelijk gebeurde dit vanwege een flinke hoeveelheid modder die op het wegdek lag.

Even voor acht uur kwam de melding binnen dat er een auto over de kop was gevlogen op de 's-Gravenpoldersestraat. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar middel-hulpverlening en zodoende werden vier brandweerwagens ter plekke gestuurd. Ook werden twee ambulances en de traumahelikopter opgeroepen.


Al vrij snel na het ongeluk kon de inzittende van de auto, een vrouwelijke automobiliste, uit het voertuig worden gehaald. De gewonde is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. In de auto zat ook een hond. Een dierenarts is ter plekke gekomen om het dier op te halen en te verzorgen.

De weg ter plaatse lag bezaaid met modder. Het was daardoor erg glad op de weg. Vermoedelijk heeft dit bijgedragen aan de toedracht van het ongeluk. De afdeling Verkeers Ongevallen Ananlyse (VOA) van de Politie Zeeland doet nog onderzoek naar het ongeval. De weg moest vanwege het ongeluk lange tijd worden afgesloten. Het Waterchap Scheldestromen is ter plekke gekomen om de situatie te bekijken.

Het waterschap waarschuwde gisteren nog voor de gevaren van slik op de weg. Het schap houdt toezicht op het naleven van de spelregels zoals die opgesteld zijn voor agrariers. Bij nalatigheid laat het waterschap de weg schoonmaken op kosten van de vervuiler. Als een ongeluk wordt veroorzaakt door slik op de weg of verkeerde opslag van bieten, dan is de vervuiler verantwoordelijk voor het ongeval en voor alle gevolgen van dien.

Weggebruikers moeten in het buitengebied de komende maanden rekening houden met slik op de weg. Wanneer het regent of mistig is, kan dit al verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden. In deze periode wordt van de weggebruikers extra alertheid gevraagd.

Zie ook:
- Waarschuwing slik op de weg (05-10-2011)


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (6-10-2011 om 21:09)
Ongeacht wie de troep moet opruimen, laten we onze eigen verantwoordelijkheid nemen en gas terug nemen als we zien dat de omstandigheden slecht zijn ( door kwaliteit wegdek of weersomstandigheden). Hoop dat de vrouw EN haar hond er goed van af komen.
Poema (6-10-2011 om 21:00)
Ik lees alleen maar verhalen over boer moet dit, boer moet dat. Maar waar blijft de eigen verantwoordelijkheid, opletten en snelheid aanpassen is de belangrijkste regel in het verkeer. Om misverstanden te voorkomen, uiteraard moet een boer de weg schoonmaken nadat hij van het land is gekomen.
Wim (6-10-2011 om 19:28)
Ze rijden met machines van €300.000 Maar een veeger met een watertank Nee dat kan er niet af. Die boeren zijn altijd nog Heer en Meester geweest. En wat doet de politie .......Niks.......
Johan (6-10-2011 om 19:07)
Tjonge jonge wat een reacties ,het kan mij morgen ook gebeuren hoor,maar een beetje vooruit kijken en snelheid aanpassen wil ook wel eens helpen. Daarom heel veel sterkte voor de vervuiler die gewoon zijn werk doet.
B.Modderd (6-10-2011 om 19:05)
Voor de goede orde; De slik op de weg daar is niet afkomstig van werkzaamheden door een boer. Maar van een bedrijf dat grond afvoerde. Dus heeft niets met boeren te maken in dit geval. Roep niet zomaar iets zonder dat je er vanaf weet.
R85 (6-10-2011 om 18:52)
Een schuifje helpt niet, en enkel een bezem ook niet. Constant een bezem met watertank laten rijden is niet haalbaar en zeker niet rendabel. Dus? Als er sneeuw of ijzel ligt dan pas je je snelheid toch ook aan? of niet? Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd lijkt het tegenwoordig wel!
Cookie-instellingen beheren