Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Ernstig ongeluk door modder

Toegevoegd: 06-10-2011, 09.30 uur
Door: Roland de Jong
HOEDEKENSKERKE - Een vrouw is vanochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeluk. Vermoedelijk gebeurde dit vanwege een flinke hoeveelheid modder die op het wegdek lag.

Even voor acht uur kwam de melding binnen dat er een auto over de kop was gevlogen op de 's-Gravenpoldersestraat. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar middel-hulpverlening en zodoende werden vier brandweerwagens ter plekke gestuurd. Ook werden twee ambulances en de traumahelikopter opgeroepen.

Al vrij snel na het ongeluk kon de inzittende van de auto, een vrouwelijke automobiliste, uit het voertuig worden gehaald. De gewonde is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. In de auto zat ook een hond. Een dierenarts is ter plekke gekomen om het dier op te halen en te verzorgen.

De weg ter plaatse lag bezaaid met modder. Het was daardoor erg glad op de weg. Vermoedelijk heeft dit bijgedragen aan de toedracht van het ongeluk. De afdeling Verkeers Ongevallen Ananlyse (VOA) van de Politie Zeeland doet nog onderzoek naar het ongeval. De weg moest vanwege het ongeluk lange tijd worden afgesloten. Het Waterchap Scheldestromen is ter plekke gekomen om de situatie te bekijken.

Het waterschap waarschuwde gisteren nog voor de gevaren van slik op de weg. Het schap houdt toezicht op het naleven van de spelregels zoals die opgesteld zijn voor agrariers. Bij nalatigheid laat het waterschap de weg schoonmaken op kosten van de vervuiler. Als een ongeluk wordt veroorzaakt door slik op de weg of verkeerde opslag van bieten, dan is de vervuiler verantwoordelijk voor het ongeval en voor alle gevolgen van dien.

Weggebruikers moeten in het buitengebied de komende maanden rekening houden met slik op de weg. Wanneer het regent of mistig is, kan dit al verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden. In deze periode wordt van de weggebruikers extra alertheid gevraagd.

Zie ook:
- Waarschuwing slik op de weg (05-10-2011)

Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joha (10-10-2011 om 09:36)
Ja ik hoop dat de vrouw er goed vanaf is gekomen ,maar hoe gaat het met haar hondje ,daar word helemaal niets over gezegd,is toch ook heel belangrijk?
Judge Dredd (8-10-2011 om 09:58)
Ik snap al dat commentaar niet, de wet is duidelijk, de boeren moeten hun gevaarlijke zooi gewoon opruimen, het is de wet en uw kinderlijke smoesjes en praatjes slaan nergens op, die hebben totaal geen juridische waarde. de verantwoordelijke boer zal vervolgd worden zoals de wet het voorschrijft.
Lezer (7-10-2011 om 21:58)
@ gekke henkie, die borden langs de weg zijn niet zelf gemaakt hoor, moeten we gewoon kopen. en we verliezen geen lading! alleen onze banden zijn vies. ben het wel eens, het moet opgeruimd worden door de vervuiler.
Johan (7-10-2011 om 19:05)
Marian (7-10-2011 om 09:53 uur) heeft het schijnbaar niet goed begrepen ,de "max. snelheid" moet je in dergelijke gevallen namelijk voor jezelf inschatten,de een kan zo een wegdek met 50 km/uur aan en bij de ander gaat het al met 25 km/uur fout.
Renata (7-10-2011 om 19:00)
@Ikke: en zo is het! Laten we blij zijn dat we in een mooie LANDELIJKE omgeving wonen. Wat een gezeur. We weten nu hoe het met mevrouw is maar hoe is de hond ervan afgekomen??
Jaap (7-10-2011 om 18:02)
Die boeren die de boel vervuilen gewoon aanpakken als ze van het land komen met slik aan de wielen gewoon schoon maken zetten maar tractor neer met hoge druk spuit water uit de sloot en schoon is het