Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Weer coniferenbrand Terneuzen

Toegevoegd: 08-10-2011, 17.15 uur
De brandweer heeft het vuur nageblust.
De brandweer heeft het vuur nageblust.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Bewoners van een woning aan de Zeldenrustlaan hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voorkomen dat een meterslange coniferenhaag af zou branden.

Omstreeks 00:25 uur werd de brand in de coniferenhaag ter hoogte van de bushokjes aan de Zeldenrustlaan ontdekt. Vanaf een flinke afstand waren de vlammen en de rookontwikkeling al goed te zien. Dankzij het snelle optreden van omwonenden aan de Zeldenrustlaan werd voorkomen dat de brand zich in de gehele haag uit kon breiden. De brandweer is nog wel ter plaatse gekomen om na te blussen.

De brandweer van Terneuzen is de laatste weken al diverse keren uitgerukt voor brandende coniferen. Onder andere in de Axelsestraat en aan de Zuiderparklaan is een flink aantal coniferen in brand gestoken. In de wijk Zeldenrust werden de afgelopen tijd ook diverse branden gesticht in onder andere containers en coniferen.

Bij de coniferenbrand aan de Zeldenrustlaan zouden een aantal personen weggerend zijn. In en om de coniferenhaag heen zou ook aangestoken papier gelegen hebben. De brand is dan ook vermoedelijk aangestoken.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robin (9-10-2011 om 11:23)
Deze mensen vragen om aandacht en deze krijgen ze weer uitgebreid (doe er nu zelf ook weer aan mee) maar laat ze niet in het nieuws komen dan is de lol er zo af
De kik (8-10-2011 om 18:15)
Is de pyromaan verhuisd van Vlissingen / Middelburg naar Terneuzen? Je zou het bijna denken. Sterkte toegewenst aan de slachtoffers!
Marijke (8-10-2011 om 17:38)
Hoezo, vermoedelijk aangestoken!!! Al die coniferenhagen gaan niet uit zichzelf in de fik hoor. Ik hoop dat die klieren snel worden gepakt en houd dan maar een brandende krant onder hun kont. Voelen wat dit doet!!!!