www.hvzeeland.nl

Weer coniferenbrand Terneuzen

Toegevoegd: 08-10-2011, 17.15 uur

Weer coniferenbrand Terneuzen
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Bewoners van een woning aan de Zeldenrustlaan hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voorkomen dat een meterslange coniferenhaag af zou branden.

Omstreeks 00:25 uur werd de brand in de coniferenhaag ter hoogte van de bushokjes aan de Zeldenrustlaan ontdekt. Vanaf een flinke afstand waren de vlammen en de rookontwikkeling al goed te zien. Dankzij het snelle optreden van omwonenden aan de Zeldenrustlaan werd voorkomen dat de brand zich in de gehele haag uit kon breiden. De brandweer is nog wel ter plaatse gekomen om na te blussen.

De brandweer van Terneuzen is de laatste weken al diverse keren uitgerukt voor brandende coniferen. Onder andere in de Axelsestraat en aan de Zuiderparklaan is een flink aantal coniferen in brand gestoken. In de wijk Zeldenrust werden de afgelopen tijd ook diverse branden gesticht in onder andere containers en coniferen.

Bij de coniferenbrand aan de Zeldenrustlaan zouden een aantal personen weggerend zijn. In en om de coniferenhaag heen zou ook aangestoken papier gelegen hebben. De brand is dan ook vermoedelijk aangestoken.