Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

File door verkeerscontrole A58

Toegevoegd: 09-10-2011, 18.23 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op de A58 tussen Oost-Souburg en Middelburg is gisteravond een file ontstaan als gevolg van een politiecontrole.


Volgens de politie werd tussen 22.40 en 00.40 uur gecontroleerd. Het ging alleen om het verkeer vanuit Vlissingen richting Middelburg. Twee politieauto's met zwaailichten aan stonden schuin op de weg en het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.

Zichtbaarheid

Rijkswaterstaat zorgde voor een matrixbord dat weggebruikers vroeg de snelheid te minderen. De brandweer leverde een aggregaat met verlichting De situatie was desondanks erg slecht zichtbaar omdat er een file van ongeveer een kilometer ontstond en de aanwijzingen niet op zo'n grote afstand van de politiewagens stonden. Weggebruikers reden dus met hoge snelheid richting de file waar op sommige momenten slechts stapvoets werd gereden. Er gebeurden voor zover bekend geen ongelukken.

De politie heeft enkele honderden automobilisten gecontroleerd op rijbewijs en kentekenbewijs. Op vrijwillige basis werd geregeld ook in het voertuig en de kofferbak gekeken. Bij drie bestuurders is een overschrijding van de maximale toegestane hoeveelheid alcohol geconstateerd, Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (10-10-2011 om 18:17)
Prima gedaan door de politie , alleen stonden ze aan de verkeerde kant voor mij , ik was net bij leeuwedorp ingehaald door en je kunt het wel raden 2 honda's en een bmw , met de gebruikelijke petjes en ze waren heerlijk aan het straat racen en reden zeker tegen de twee honderd per uur
Nounou (10-10-2011 om 17:45)
@ Stelletje robots ,Als jij dit een levensgevaarlijke situatie vond, wil je dan svp ZSM je rijbewijs inleveren???
Controle jan (10-10-2011 om 12:48)
En maar schelden op de politie, zo'n dronken bestuurder zal je kind maar doodrijden, dan geef je ook de politie de schuld van te weinig controles! meer controlles en veel strenger straffen!
Bram (10-10-2011 om 09:34)
Goed dat er controles zijn. Maar waarom op zo'n achterlijke plaats. Hou dan een controle waar een parking in de buurt is.Nu brengen ze zichzelf ook in gevaar door de vluchtstrook te gebruiken. Dat is toch geen plek om te controleren en wetende dat je 130 km richting Goes mag rijden.
Logix (10-10-2011 om 09:20)
Natuurlijk geeft de politie niet ruimschoots van te voren aan waar de controle is, dan rijden potencieele overtreders natuurlijk om. dus moet het wel op zo een onoverzichtelijk gevaarlijke manier. de risico's ? die wegen blijkbaar niet af tegen een bekeuring voor een kapot lampje. totale waanzin !
Stelletje robots (10-10-2011 om 08:36)
Levensgevaarlijke situaties BEWUST creeren en gewoon ook laten bestaan, vanwege een domme verkeerscontrole. zijn die nu helemaal gek geworden ? nee, gewoon dom doorgaan omdat bevel is bevel. Wat een hersenlozen !! totaal geen verstand meer. NUL respect voor politie op deze manier dus !!
Cookie-instellingen beheren