Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later enkele buien. Vrijdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vier winnaars brandweertoets

Toegevoegd: 09-10-2011, 18.39 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Er waren gisteren in totaal vier winnaars bij de jaarlijkse regionale vaardigheidstoets van Brandweer Zeeland.

Zaterdag vond in Yerseke de regionale vaardigheidstoets van Brandweer Zeeland plaats. Deze toets voor brandweerpersoneel wordt eens per jaar in de Veiligheidsregio Zeeland georganiseerd in de maand oktober, de maand van de brandpreventieweken.

Na een theorietoets en een alternatieve opdracht met de ploeg diende een realistische inzet te worden uitgevoerd. Dit betrof een brand met een ongeval op een schip in de haven van Yerseke. Bij die inzetten diende hulp te worden verleend aan slachtoffers en een brand te worden bestreden. Naast 31 brandweerploegen werkten ook de politie en ambulancedienst mee aan de toetsen.

Er was een competitie ingebouwd in vier verschillende categorieën. De eerste plaatsen waren voor de brandweerploegen van Stavenisse, Oosterland, Middelburg-Torenweg en een elegenheidsploeg met medewerkers van de Veiligheidsregio Zeeland.

Burgemeester A.J. Huisman van Reimerswaal en zijn collega A.B. Stapelkamp van Kapelle hebben aan het einde van de dag de uitslagen bekend gemaakt.

Zie ook:
- Zeeuwse brandweerploegen getoetst (08-10-2011)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (10-10-2011 om 18:42)
Waar een klein dorp groot in kan zijn he. Stavenisse Gefeliciteerd.