Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie arrestaties kerntransport

Toegevoegd: 11-10-2011, 16.45 uur - Update: 19-03-2013, 16.41 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Bij het kerntransport vanaf Covra in Borssele zijn zeker drie mensen aangehouden. Dat bevestigt de politie.


Het ging om mensen die zich met een bestelbusje en een bestelbus met aanhangwagen bij een spoorwegovergang ophielden. De auto's hadden de bestickering van Strukton, een bedrijf dat onder meer werkt aan spoorinfrastructuur. Of het ook daadwerkelijk gaat om mensen van het bedrijf of dat het ging om actievoerders kan de politie nog niet bevestigen.

Het transport verloopt tot nu toe verder voor zover bekend zonder problemen. Rondom het transport werd veel toezicht gehouden. Onder meer auto's en kofferbakken werden gecontroleerd.

Het is het tweede kernafvaltransport vanuit Nederland naar Frankrijk sinds de transporten zijn hervat in juni dit jaar. Rondom het vorige transport werden ongeveer dertig mensen aangehouden. Dit keer lag dat aantal dus flink lager.
 
Volg ook de actuele updates op ons officiële Twitteraccount: klik hier.

Zie ook:
- Voorbereidingen kerntransport gestart (11-10-2011)
- Veel arrestaties kerntransport (07-06-2011)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (11-10-2011 om 21:36)
@belastingbetaler. Helaas is dit nodig omdat er verschillende groeperingen zijn die het nodig vinden met rare borden langs en op het spoor te gaan staan en ook vast te ketenen. Dat zijn de mensen die de politie mankracht inpikken ten nadele van dringende zaken.
Lion (11-10-2011 om 21:27)
Kan niks mee misgaan,wel als mensen dwars gaan liggen,en zich op het spoor gaan vast ketenen,dan krijg je onduidelijke situaties
Yari (11-10-2011 om 20:40)
@belastingbetaler... O jee, was de politie niet snel genoeg bij een van uw meldingen..... En maar klagen...
Bertus (11-10-2011 om 20:14)
Deze heren zijn kennelijk onterecht opgepakt! Vervelend als je als flex werker je werk probeer te doen
Belastingbetaler (11-10-2011 om 19:03)
Zwaar overdreven om zoveel politiemensen mee te laten gaan met het transport! Ik hoorde er al meer mensen over klagen. Ze kunnen beter eens wat sneller bij een melding gaan kijken als er iemand hulp nodig heeft of vermist word. Dit vind ik gewoon zonde van m'n belastinggeld!!
Kees (11-10-2011 om 17:11)
Met dat kerntransport kan toch nooit wat misgaan,zoals ze altijd zeggen!, zet ze vast in dat busje tot die trein weg is en laat ze gaan!
Cookie-instellingen beheren