Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie arrestaties kerntransport

Toegevoegd: 11-10-2011, 16.45 uur - Update: 19-03-2013, 16.41 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Bij het kerntransport vanaf Covra in Borssele zijn zeker drie mensen aangehouden. Dat bevestigt de politie.


Het ging om mensen die zich met een bestelbusje en een bestelbus met aanhangwagen bij een spoorwegovergang ophielden. De auto's hadden de bestickering van Strukton, een bedrijf dat onder meer werkt aan spoorinfrastructuur. Of het ook daadwerkelijk gaat om mensen van het bedrijf of dat het ging om actievoerders kan de politie nog niet bevestigen.

Het transport verloopt tot nu toe verder voor zover bekend zonder problemen. Rondom het transport werd veel toezicht gehouden. Onder meer auto's en kofferbakken werden gecontroleerd.

Het is het tweede kernafvaltransport vanuit Nederland naar Frankrijk sinds de transporten zijn hervat in juni dit jaar. Rondom het vorige transport werden ongeveer dertig mensen aangehouden. Dit keer lag dat aantal dus flink lager.
 
Volg ook de actuele updates op ons officiële Twitteraccount: klik hier.

Zie ook:
- Voorbereidingen kerntransport gestart (11-10-2011)
- Veel arrestaties kerntransport (07-06-2011)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (12-10-2011 om 17:21)
Hopelijk nemen die flex werkers een advocaat en vragen ze een schadevergoeding, meteen naar Torentijd als criminelen......zwaar overdreven. Hadden ze spullen bij zich die erop konden wijzen dat ze iets van plan waren? Kettingen, armlocks, spandoeken.....
Een collega (12-10-2011 om 08:27)
Belachelijk,deze jongens deden gewoon hun werk en dat was makkelijk te controleren maar de heren politie moesten natuurlijk weer met groot bravour hun "taak" uitvoeren. Gewoon met de bus 500 meter verderop te wachten tot de trein gepasserd was, was toch ruimschoots voldoende geweest?
@ belastingbetaler (12-10-2011 om 07:20)
Oh, dus ze moeten maar de boel laten met alle gevolgen van dien? het is bij jullie ook nooit goed he? rijd er iemand zat achter t stuur een ander dood, controleren ze te weinig, laat greenpeace de trein ontsporen omdat er toch geen politie aanwezig is, is het ook al weer niet goed, denk eens na!
Cees (12-10-2011 om 00:22)
Als greanpeace nu eens geen acties gingen voeren, dan zou ons dat heel veel geld besparen aan dure politieuren. Die uren kunnen beter ingezet worden voor de Zeeuwse bevolking. Dus zo goed is greanpeace nou ook weer niet.
Ollie (11-10-2011 om 23:44)
Als die actievoerders zich nu eens fatsoenlijk gedragen en geen rare fratsen zouden uithalen, dan was al die politie niet nodig! Helaas heb je altijd van die halve zolen die zich vastketenen aan het spoor enzo, waardoor dit nodig is, zucht!
Nieuwdorper (11-10-2011 om 22:11)
Het transport op zich kan dan rustig verlopen zijn, een stelletje bobo's in burgerauto's waren niet zo rustig! Die kwamen tot 2x toe met zeer hoge snelheid door de Hertenweg in Nieuwdorp gevlogen! Zonder licht- of geluidssignalen. Je kind zal maar net oversteken.....!
Cookie-instellingen beheren