Weerbericht:
Buiig. Morgen overdag tijdelijk droog, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumahelikopter ingezet bij ongeval op A58 Waarde

Toegevoegd: 25-02-2006, 21.07 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

WAARDE - Bij een ongeval op de A58 zijn zaterdagavond diverse mensen gewond geraakt.

Rond vijf voor zes reed een 59-jarige Amsterdammer samen met een 54-jarige bijrijdster uit dezelfde plaats over de A58. Op een gegeven moment viel de man heel even in slaap. Hierdoor reed hij met zijn auto tegen de vangrail aan. Dit gebeurde ter hoogte van hectometerpaaltje 126,8.

Direct na de eerste meldingen spoedden ambulances uit Zeeland en Noord-Brabant zich richting het incident. Ook ging de brandweer van Kruiningen ter plaatse met de tankautospuit 4747 en werd de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 opgepiept om ter plaatse te gaan.

Het voertuig raakte door de botsing zwaar beschadigd aan de voorzijde. Bij de aanrijding is de benzinetank opengescheurd. Hierdoor liep er veel benzine over de weg. De airbag aan de kant van de bestuurder is door de botsing opengeklapt. Hierdoor ontstonden brandwonden op één van de armen van de man.

De man liep verder nekele flinke kneuzingen op. De vrouw heeft scheurtjes opgelopen in haar bekken en had eveneens enkele kneuzingen. Zowel de man als de vrouw moesten per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand zijn geen verdere mededelingen gedaan.

De traumahelikopter is ter plaatse geweest omdat men er in eerste instantie vanuit ging dat de man een gebroken nek had. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn. De arts van het Mobiel Medisch Team heeft nog wel het ambulancepersoneel geassiteeerd.

De verongelukte auto is weggesleept door een bergingsbedrijf. Het wegdek is schoongemaakt door medewerkers van Rijkswaterstaat.Bij het ongeval op de A58 heden avond rond 18.00  waarbij de trauma heli werd ingezet zijn twee inzittenden van de auto welke betrokken was bij het eenzijdige ongeval gewond geraakt.

De slachtoffers hebben de nacht doorgebracht in het ziekenhuis.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750