Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Taakstraf geëist voor betasten meisje

Toegevoegd: 13-10-2011, 22.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Als hij had gedronken, had hij dan zin in seks? En wat bedoelde hij nu eigenlijk met ‘buurmeisje is een lekker ding’? Een van de rechters in Middelburg kon het donderdag, toen de zaak tegen een 58-jarige Vlissinger door de Middelburgse rechtbank werd behandeld, zo vaak vragen als ze wilde, antwoord kreeg ze niet.

De Vlissinger werd ervan verdacht op 21 april zijn twaalfjarig buurmeisje in de hal van hun flat te hebben betast. Ook zou hij geprobeerd hebben haar te kussen. De Vlissinger, die volgens gedragsdeskundigen een geheugenstoornis heeft en teveel drank zou gebruiken, ontkende het meisje die dag ook maar gezien te hebben; of hij was het vergeten.


De verklaringen die hij bij de politie en de rechter-commissaris had afgelegd, waren volgens de Vlissinger, van A tot Z door hen verzonnen. Andere verklaringen, zoals die van het meisje en haar moeder waren gelogen en bedoeld om hem ‘te pakken’. Voor officier van justitie W. Suijkerbuijk was die complottheorie volstrekt ongeloofwaardig.
 
Bovendien, zo stelde hij, hadden deskundigen vastgesteld dat de Vlissinger na het gebruik van drank, en dat had hij die dag, volstrekt seksueel ongeremd gedrag gaat vertonen. Volgens Suijkerbuijk paste de Vlissinger dan ook precies in het profiel dat de gedragsdeskundigen van hem hadden geschetst. ,,Hij heeft het meisje bij haar schouders gepakt, tegen de muur gedrukt en (over haar kleding heen) betast. Dat heeft voor een meisje van twaalf behoorlijke impact gehad en ze is daarvan nog steeds erg onder de indruk.’’ Hij eiste daarbij een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Ook eiste Suijkerbuijk dat de Vlissinger onder toezicht van de reclassering komt te staan en aan het meisje 350 euro smartengeld betaalt. De uitspraak is op 27 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een papa (16-10-2011 om 20:31)
120 uur taakstraf ? 120 trappen voor zijn ..................................... en die paar euries vergoeding maken haar geest echt niet vrij van wat gebeurt is.
Nel (16-10-2011 om 14:22)
Petra wat erg dat je dochter en jou gezin dit moeten overkomen.Heel veel sterkte ne kracht om dit boven te koemn.Maar nu zie je wat er kan gebeuren.Een heel jong leven en de familie kapot gemaakt door 1 viezerik.Volgens mij kan de straf niet hoog genoeg zijn.ZWAAR STRAFFEN AUB en OPSLUITEN
Petra (16-10-2011 om 12:22)
En mij moest hij 250 euro reiskosten betalen omdat mijn dochter door alle pijn en verdriet in emergis terecht is gekomen.ze ging der eigen snijden omdat ze pijn van buiten wilde voelen ipv van binnen.en we zijn nu 3 jaar maar dit blijft ze bij zich dragen.en wij als gezin ook.sterkte voor t meisje
Petra (16-10-2011 om 12:19)
Het is te gek voor woorden....mijn dochter is hetzelfde overkomen 3 jaar geleden en dat was een tikkie erger....deze man was 62 maar omdat hij nog nooit met politie in aanraking was geweest werd de straf verzacht.hij kreeg 100 uur dienstverlening en moest 400 euro schadevergoeding voor mijn dochter
Ongelofelijk! (16-10-2011 om 11:41)
Niet te geloven; die man moet verplicht onder toezicht staan! Dit zal niet de eerste en niet de laatste keer zijn dat hij over een grens van een ander is gegaan! Een taakstraf;laat hem dan maar verplicht zich in de beleving van een getraumatiseerd kind verdiepen, en niet even, maar dagelijks, 24h!
Job (16-10-2011 om 08:21)
Je gaat zo'n mafkees bijna zelf straffen in zo'n geval, want van de Nederlandse rechtspraak hoef je geen serieuze straf te verwachten.
Cookie-instellingen beheren