Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op jacht nabij Vlissingen

Toegevoegd: 16-10-2011, 15.41 uur - Update: 16-10-2011, 20.43 uur
De reddingboot heeft brandweerpersoneel in Vlissingen opgehaald. De reddingboot heeft brandweerpersoneel in Vlissingen opgehaald.
De reddingboot heeft brandweerpersoneel in Vlissingen opgehaald.
© Foto: Daniel Sinke
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De meldkamer van de politie in Middelburg meldde om 14.05 uur aan Het Kustwachtcentrum Den Helder dat nabij Vlissingen een jacht in brand stond. Direct zijn de reddingboten van de stations Breskens, Westkapelle en Cadzand van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

Het Kustwachtvliegtuig, dat een reguliere vlucht uitvoerde, is ook naar de plaats van het incident gestuurd. Verder meldden zich twee politievaartuig in. Om 14.30 meldde het politievaartuig P-58 dat de enige opvarenden was overgestapt op een ander jacht en er geen rook meer te zien was.


Het betreft een 14 meter lang houten zeiljacht. De reddingboot van Breskens heeft brandweerpersoneel in Vlissingen opgehaald en overgebracht naar het jacht. Daar is een controle uitgevoerd en om 14.00 uur kwam de melding dat de situatie onder controle was. In de huid van het jacht is een gat gebrand.
 
Een bergingsvaartuig sleept het jacht naar Breskens. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cobus (17-10-2011 om 08:25)
Het is geen zeiljacht maar een grote polyester motorkruiser. Wij lagen er op amper 1000 meter vandaan.
Cookie-instellingen beheren