Weerbericht:
Enkele buien, mogelijk met onweer. Maandag wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrijspraak bedreigingszaak

Toegevoegd: 17-10-2011, 22.20 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een opmerkelijke uitspraak vandaag door de rechtbank in Middelburg. Een gedragsdeskundige en de officier van justitie waren het eerder roerend eens, de rechter besloot volledig anders...

Zowel de gedragsdeskundigen als de officier van justitie waren het roerend eens: de 36-jarige man uit Koudekerke die zich beschouwt als de zoon van Boeddha en zich de King of Kings noemt, is volledig ontoerekeningsvatbaar en zou tbs met dwangverpleging opgelegd moeten krijgen. De rechtbank in Middelburg heeft de man maandag echter vrijgesproken.

Eind januari stapte de man snackbar Ali Baba in Middelburg binnen, haalde een mes uit zijn broeksband en klapte dat met een grote zwaai op de toonbank. Vervolgens hield hij een exposé over de Hezzbollah en Christenen. Bezoekers en bedienend personeel schrokken zich een ongeluk en voor de officier van justitie was dat dan ook bedreiging.

Omdat er al van alles met de schizofrene man was geprobeerd, restte de officier twee weken geleden niets anders dan tbs met dwangverpleging te eisen. De rechtbank oordeelde echter dat de bezoekers dan wel erg geschrokken mochten zijn, er niets en niemand was bedreigd. En dus volgde er vrijspraak.

Zie ook:
- Officier wil TBS voor schizofrene man (03-10-2011)

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (19-10-2011 om 17:22)
Je hoeft niet gek te zijn om deze maatschappij te begrijpen, maar t helpt wel, justitie waar zijn we mee bezig?, met een mes lopen zwaaien is niet alleen gevaarlijk maar ook verboden in ons land dus ook voor diegene met een paar steekjes los of ben ik nu gek?
Tom (18-10-2011 om 10:56)
@ Claudia: Fout; TBS is er juist voor zieke mensen die op geen enkele andere wijze behandeling accepteren. Dan kan de rechter dit opleggen en is die persoon verplicht dit te volgen. Voor criminelen is er wat ze noemen de gevangenis (huis van bewaring).
Joyce (18-10-2011 om 09:26)
Ja helaas lopen er steeds meer gekken buiten het gekkenhuis dan dat er in zitten. Schijnbaar moet er eerst iets ergs gebeuren voordat er ingegrepen wordt!!!! Deze vrijspraak is weer een vrijkaart voor de volgende gek. En deze mafkees zal ook wel denken"nou daar ben ik lekker mee weg gekomen!!!"
Rob (18-10-2011 om 08:47)
Zo gaat dat in Nederland, als hij iemand neersteekt of vermoord is het gewoon weer jammer. Zo'n gevaarlijke gek moet je opbergen.
Francois (18-10-2011 om 07:52)
OM ga alstublieft in hoger beroep, wat een kromspraak.
Claudia (18-10-2011 om 07:17)
Kan me ook voorstellen dat die mensen erg geschrokken zijn maar ben t wel met die rechter eens. tbs zou een absurde maatregel zijn voor een schizofreen, je kan ook andere dwangmiddelen gebruiken om deze man te helpen die een stuk minder ingrijpend zijn.tbs is voor criminelen, niet voor zieke mensen