Weerbericht:
Enkele buien, mogelijk met onweer. Maandag wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrijspraak bedreigingszaak

Toegevoegd: 17-10-2011, 22.20 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een opmerkelijke uitspraak vandaag door de rechtbank in Middelburg. Een gedragsdeskundige en de officier van justitie waren het eerder roerend eens, de rechter besloot volledig anders...

Zowel de gedragsdeskundigen als de officier van justitie waren het roerend eens: de 36-jarige man uit Koudekerke die zich beschouwt als de zoon van Boeddha en zich de King of Kings noemt, is volledig ontoerekeningsvatbaar en zou tbs met dwangverpleging opgelegd moeten krijgen. De rechtbank in Middelburg heeft de man maandag echter vrijgesproken.

Eind januari stapte de man snackbar Ali Baba in Middelburg binnen, haalde een mes uit zijn broeksband en klapte dat met een grote zwaai op de toonbank. Vervolgens hield hij een exposé over de Hezzbollah en Christenen. Bezoekers en bedienend personeel schrokken zich een ongeluk en voor de officier van justitie was dat dan ook bedreiging.

Omdat er al van alles met de schizofrene man was geprobeerd, restte de officier twee weken geleden niets anders dan tbs met dwangverpleging te eisen. De rechtbank oordeelde echter dat de bezoekers dan wel erg geschrokken mochten zijn, er niets en niemand was bedreigd. En dus volgde er vrijspraak.

Zie ook:
- Officier wil TBS voor schizofrene man (03-10-2011)

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (18-10-2011 om 00:54)
En volgende keer is wel raak en dan is het weer te laat, leren die rechters het nou nooit? die man heeft hulp nodig, kan niet zomaar terug de maatschappij in.vrouw die 30 euro steelt krijgt een maand celstraf en iemand die met een mes zwaait word vrijgesproken...
Dr.acula (17-10-2011 om 23:42)
Onbegrijpelijk,al is het niet volgens de letter van de wet dat hij iets strafbaar heeft gedaan,maar deze persoon moet tegen zichzelf beschermt worden.zijn de rechters echt zo wereldvreemd of hebben ze een dubbele agenda met de politiek achter de hand.