www.hvzeeland.nl

Vrijspraak bedreigingszaak

Toegevoegd: 17-10-2011, 22.20 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een opmerkelijke uitspraak vandaag door de rechtbank in Middelburg. Een gedragsdeskundige en de officier van justitie waren het eerder roerend eens, de rechter besloot volledig anders...

Zowel de gedragsdeskundigen als de officier van justitie waren het roerend eens: de 36-jarige man uit Koudekerke die zich beschouwt als de zoon van Boeddha en zich de King of Kings noemt, is volledig ontoerekeningsvatbaar en zou tbs met dwangverpleging opgelegd moeten krijgen. De rechtbank in Middelburg heeft de man maandag echter vrijgesproken.

Eind januari stapte de man snackbar Ali Baba in Middelburg binnen, haalde een mes uit zijn broeksband en klapte dat met een grote zwaai op de toonbank. Vervolgens hield hij een exposé over de Hezzbollah en Christenen. Bezoekers en bedienend personeel schrokken zich een ongeluk en voor de officier van justitie was dat dan ook bedreiging.

Omdat er al van alles met de schizofrene man was geprobeerd, restte de officier twee weken geleden niets anders dan tbs met dwangverpleging te eisen. De rechtbank oordeelde echter dat de bezoekers dan wel erg geschrokken mochten zijn, er niets en niemand was bedreigd. En dus volgde er vrijspraak.

Zie ook:
- Officier wil TBS voor schizofrene man (03-10-2011)