Weerbericht:
Stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip vast op zandbank Westerschelde

Toegevoegd: 18-10-2011, 14.53 uur
Door: Roland de Jong
HOEDEKENSKERKE - Op de Westerschelde is vanochtend een binnenvaartschip vastgelopen op een zandbank.

Het schip belandde rond 09.40 uur op een bank tussen de plaatsjes Hoedekenskerke op Zuid-Beveland en Zeedorp in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat om de ruim 105meter lange tanker Celina. Bergers waren snel ter plekke, maar het schip kon vanwege het afgaande water niet meer worden losgetrokken.


Vanavond zal rond 17.00 uur een nieuwe poging worden ondernomen om het gevaarte los te trekken. Het scheepvaartverkeer ondervind geen hinder van de stranding.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cappie (7-2-2012 om 00:46)
Zou het best fijn vinden moesten alle schippers zich een beetje welvoegelijk kunnen houden. Zowel op het water als op fora als deze. Wij als (yacht)schippers weten allemaal dat we tegen de binnen- en zeevaart niks te vertellen hebben vanwege de tonnemaat van desbetreffenden...
Jolanda (22-1-2012 om 20:18)
Hee hansie knape........ Mot jij je voorspellende flauwekul niet ergens anders gaan verkopen joh! Je weet helemaal geeneens nie waar je het over hebt man.
Anoniem (20-10-2011 om 20:41)
Beste mensen iedereen is altijd bang dat er een groot ongeluk zou gebeuren met zee/binnenvaart... waar maken jullie je druk om de kans is groter om aangereden te worden door een tankauto/auto dan dat je zelf of het millieu schade oploop door iets wat in de westerschelde gebeurt
K (19-10-2011 om 18:04)
Als dit schip vanzelf weer los zou komen gaan er geen specialisten heen om te slepen neem ik aan,zal dus wel vast liggen
Hans Knape (18-10-2011 om 17:32)
Bij hoog water komt dit schip vanzelf weer los. Wanneer loopt er een groot zeeschip aan de grond dat langere tijd vastzit op de Westerschelde? Het is afwachten tot er echt een grote scheeps-ongeluk gebeurd. Want deze komt er aan, alleen wanneer is niet bekend!