Weerbericht:
Perioden met zon, eerst nog een bui. Zondag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

'Moordverdachte erg gevaarlijk'

Toegevoegd: 21-10-2011, 15.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige Fred B., die ervan wordt verdacht op 19 juli zijn ex-schoonouders leven te hebben gebracht is dermate gevaarlijk voor zichzelf en zijn omgeving dat hij momenteel in een isoleercel zit.

De man wordt er van verdacht het Middelburgse echtpaar Schroevers met messteken om het leven te hebben gebracht. Hij is echter zo gevaarlijk dat de directeur van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught, waar hij verblijft, het niet raadzaam achtte hemvrijdag naar de rechtbank Middelburg te vervoeren.

Vrijdag diende een zogeheten regiezitting tegen de Haarlemmer. B. zit momenteel in de isoleercel en is voor ieders veiligheid aan handen en voeten geboeid en met een helm op. B. ging volledig door het lint toen hem een dagelijks bezoek van een gedragsdeskundige werd geweigerd en hij personeel met de dood bedreigde. Hij belandde in de isoleercel en toen het hem lukte van een zogeheten scheurjurk een strop te maken werd hij geboeid.

De rechtbank heeft nu de regiezitting naar donderdag 27 oktober verplaatst, om B. alsnog de gelegenheid te geven bij de regiezitting aanwezig te zijn. Naast de dubbele moord wordt B,. er nog van verdacht op 28 juli 2010 het appartement van zijn ex-vriendin in brand te hebben gestoken.

B., raakte daarbij zelf ernstig gewond en belandde in het ziekenhuis. Na zijn ontslag verzuimde het Openbaar Ministerie in Haarlem hem op te pakken. Sindsdien werd het gezin Schroevers door hem geterroriseerd.

B. kon na de dubbele moord een dag later op de nabij gelegen begraafplaats worden aangehouden.

Zie ook:
- Dossier Moord en doodslag in Zeeland
- 'Lange voorgeschiedenis drama' (20-07-2011)
- Verdachte moord opgepakt (19-07-2011)
- Zoektocht en onderzoek nog in volle gang (19-07-2011)
- Identiteit doden Middelburg bekend (19-07-2011)
- Begraafplaats dicht vanwege moord (19-07-2011)
- Ook man moordzaak Middelburg overleden (19-07-2011)
- Signalement verdachte moordzaak (19-07-2011)
- Dode en zeer zwaar gewonde in Middelburg (19-07-2011)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marijke (21-10-2011 om 16:39)
Wanneer deze man op 27 oktober wel mag komen. Dan óók aan handen en voeten geboeid met helm op naar Middelburg vervoeren en tijdens de regiezitting dit continueren. Dit om poging tot ontsnapping en bedreigen van bewakers tegen te gaan. Straffer aanpakken dit soort gasten!!!!