Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gewonde bij zwaar ongeluk Oesterdam

Toegevoegd: 22-10-2011, 00.24 uur - Update: 22-10-2011, 10.16 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen heeft vrijdagavond laat een zwaar ongeluk plaatsgevonden.

Door nog onbekende oorzaak verloor rond 22.30 uur een 30-jarige automobilist uit de gemeente Tholen de macht over het stuur van zijn personenauto. Als gevolg daarvan belandde de auto in de berm en reed vervolgens over de dijk. Het voertuig belandde net niet in het water. Aanvankelijk gingen de hulpdiensten er echter vanuit dat dat laatste wel het geval was. Zodoende werd met groot materieel uitgerukt.

Vanuit Sint Maartensdijk, Rilland en Kruiningen rukten in totaal drie voertuigen uit. Ook twee ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam werden ter plekke gestuurd. Vanuit de regio Midden- en West-Brabant werden ook nog diverse eenheden gestuurd. De brandweer van Bergen op Zoom alarmeerde een waterongevallenwagen, een hoogwerker en een tankautospuit. De helikopter werd uiteindelijk niet meer ingezet.

Ter plekke bleek dat de auto niet in het water lag, zoals werd gevreesd. De inzittende bleek goed aanspreekbaar en werd door een ambulanceteam afgevoerd naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Het was nog even onzeker of de man alleen in de auto had gezeten, omdat er een (kinder)autostoelje met dichte gordels in het gras lag. De bestuurder bleek echter alleen in de auto te hebben gezeten.

Door het ongeluk ontstond een grote ravage. De brandweer heeft na het ongeluk brokstukken opgeruimd. De auto is weggesleept door bergingsbedrijf Van Hoek. Vanwege het ongeluk was de Oesterdam enige tijd gestremd. Later kon het verkeer over één rijbaan worden geleid. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rubber ducky (23-10-2011 om 11:00)
Dan moet die toch ook wel onbeschoft hard hebben gereden om helemaal daar terecht te komen ? plankgas soms ? maar goed dat dat kinderzitje leeg was. want met deze capriolen helpt zoon zitje ook niet meer. dus, rijbewijs innemen en opnieuw rijles en examens. ter bescherming van het kind !