Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Asbest vrijgekomen bij grote brand

Toegevoegd: 22-10-2011, 12.44 uur
Door: Roland de Jong
POORTVLIET - Bij de grote brand vanochtend in een loods in Poortvliet is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Het vuur ontstond rond 07.25 uur aan de Bitterhoekseweg. Toen de brandweer ter plekke kwam was de brand uitslaand. Er kwam veel rook vrij en daarom ging de politie bij een aantal woningen ten noorden van de loods langs om te adviseren ramen en deuren te sluiten.


Een adviseur gevaarlijke stoffen van de Veiligheidsregio Zeeland kwam ter plekke om metingen te verrichten. Later kwam ook nog een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse om te kijken of er asbest was vrijgekomen.

Onderzoek wees uit dat de brand een gat in het dak had geslagen van ongeveer drie vierkante meter. In dit dakgedeelte was asbest verwerkt. Er kwam een zeer kleine hoeveelheid witte asbest vrij. Volgens de woordvoerder is dat de minst schadelijke vorm van asbest.

De brandweer heeft ook vanmiddag nog nageblust. Het hooi dat in de loods lag opgeslagen is daar uit gehaald om zo de brand volledig te kunnen blussen.

Zie ook:
- Grote brand in loods Poortvliet (22-10-2001)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren