Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man moet negen maanden cel in

Toegevoegd: 24-10-2011, 16.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 33-jarige man uit Kruiningen is veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk en een rijontzegging van drie jaar en zeven maanden.


Ook komt hij onder toezicht van de reclassering te staan en zo nodig moet hij worden behandeld. Tegen de man was een gevangenisstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk, een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van drie jaar en zeven maanden geëist.

De Middelburg rechtbank oordeelde dat gezien de feiten waaraan de man schuldig is bevonden, een taakstraf -zoals was geëist - geen recht doet aan de ernst van de feiten. De man bedreigde en mishandelde in juni vorig jaar zijn vriendin. Hij werd tevens schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging en een poging tot zware mishandeling van een agente op 31 juli van dit jaar in Goes.

In de bewuste nacht stond hij met vriendin en motor in een parkje bij de Veste een sigaretje te roken toen een agente (biker) op hem afkwam met de bedoeling hem aan te spreken. Omdat hij geen rijbewijs had, nog in een schorsing uit voorlopige hechtenis liep, plus dat de motor van diefstal afkomstig was, verkoos hij het om de benen te nemen
 
Bij die poging gleed de motor weg. Deze raakte de biker en de agente kwam ten val. Tijdens het voorval was de man onder invloed van drugs.

Zie ook:
- Straffen geëist voor mishandelen agente (10-10-2011)
- Agente flink mishandeld in Goes (31-07-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (25-10-2011 om 00:50)
9 maanden.... Hij mag blij wezen dat ie dat hier in NL flikte. Maar ik ben blij dat hij 9 maanden van zn leven kwijt is, dat ie mag nadenken over zn zonden. Beseffen dat je als agent risico loopt, ja dat zeker. Accepteren dat jou iets overkomt, dat nooit. Nogmaals sterkte aan de agente.
Cookie-instellingen beheren