Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Taakstraf na zwaar ongeluk politieauto

Toegevoegd: 24-10-2011, 17.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 56-jarige vrouw uit Koewacht is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur. Ook mag de vrouw drie maanden niet achter het stuur en kreeg zij een voorwaardelijke rijontzegging van negen maanden.


Twee weken geleden werd er een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar tegen haar gevorderd. De vrouw reed op 2 juni van het vorige jaar over de N61 bij Terneuzen. De zon stond laag, zij had daar last van maar ging er hoe dan ook vanuit dat het verkeerslicht op de kruising met de F. J. Haarmanweg op groen zou staan.

Een misrekening zo bleek, want het verkeerslicht stond op rood en een van rechts komende politie-auto had het groenste licht van de hele wereld. Beide auto's knalden op elkaar met als gevolg dat de bestuurder van de politiewagen een gecompliceerde bekkenbreuk opliep.
 
Hij is daardoor voor zijn functie afgekeurd.

Zie ook:
- 02/06/2010: Politieman gewond bij ongeval


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leon (7-11-2011 om 15:25)
Dat is ook verschrikkelijk dat deze agent zijn beroep nioet meer kan uitoefenen. maar ik denk dat de mevrouw uit de andere auto zeker niet heeft gedacht van " laat ik eens op een auto inrijden". een ongeluk zit immers in een klein hoekje. het zou je maar gebeuren zeg..voor beide partijen is het erg
Anoniem DEEL 2 (4-11-2011 om 16:27)
Ik snap niet wat jullie bezielen echt niet. als ik mijn beroep niet meer kan uitoefenen, iets wat ik met veel plezier doe, zou ik dood gaan van ellende. maar toch staat deze man iedere dag weer op om iets te gaan doen wat niet zijn droom is. denk eens na voordat je iemand veroordeeld
Anoniem (4-11-2011 om 16:26)
Ik vind de reacties verschrikkelijk. deze man kan zijn beroep niet meer uitoefenen, moet verplicht op een kantoor gaan zitten om zijn gezin te onderhouden, kan zijn Hobby niet meer uitoefenen omdat hij niet meer mag en kan rennen. en de meeste van jullie vinden de straf te hoog ??.
QuasiMoto (29-10-2011 om 13:34)
Mevrouw rijdt bewust door rood en een medeweggebruiker deels arbeidsongeschikt maar is volgens Tom slachtoffer en geen misdadiger want de media geven een verkeerde voorstelling van zaken. Huh? De feiten spreken voor zich! Niet recht praten wat krom is omdat er toevallig een agent bij betrokken is!
Tom (27-10-2011 om 08:35)
Mensen nemen klakkeloos berichten over van de media. de feiten en andere details achter het verhaal kennen ze niet! de media zorgt er altijd maar voor dat het negatieve gepubliceerd wordt. en dat is jammer. want dat maakt van deze mevrouw een misdadiger en geen slachtoffer!
Peter (26-10-2011 om 19:45)
Wat een overtrokken reacties weer. De politie zal in dit soort situaties (waarbij letsel wordt veroorzaakt met een verkeersovertreding voorafgaand) altijd een proces-verbaal opmaken. Wel of geen politieauto! Beetje jammer dat dit soort reacties nog altijd online komen...
Cookie-instellingen beheren