Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later enkele buien. Vrijdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Burgernet nu ook actief in Zeeland

Toegevoegd: 24-10-2011, 17.17 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Ook inwoners van Zeeland kunnen zich vanaf nu aanmelden bij Burgernet. Via dit initiatief kan de politie de hulp inroepen van het publiek bij bijvoorbeeld een inbraak, een winkeldiefstal of een vermissing.

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Het Burgernetsysteem is (technisch) geschikt om ook door andere hulpverleningsdiensten gebruikt te worden. De brandweer of GGD/GHOR kan bijvoorbeeld meldingen van gevaarlijke stoffen of vervuild zwemwater doorgeven. Burgernet is tot nu toe vooral ingezet voor opsporing.

De invoering van Burgernet gebeurt landelijk, maar nog niet heel Nederland is aangesloten op het systeem. Alle Zeeuwse gemeenten zijn sinds vandaag dus wel aangesloten op het netwerk.

Aanmelden
Op de landelijke website www.burgernet.nl kun je je direct aanmelden voor Burgernet. Je moet 16 jaar of ouder zijn en wonen of werken in Zeeland. Je dient in ieder geval een vast of mobiel nummer op te geven. Met een eigen inlogaccount en een wachtwoord heb je toegang tot Burgernet. Ook kun je zelf je gegevens beheren. Na ontvangst van een bevestiging neem je deel aan Burgernet en kan de politie je hiervoor benaderen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750