Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost schoten na overval

Toegevoegd: 27-10-2011, 07.11 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft vannacht in Kapelle waarschuwingsschoten gelost na een gewapende overval op een woning.


Volgens de politie werd de overval rond half vier gepleegd in de Stationsstraat. De overval werd gepleegd door drie mannen. Op het moment van de overval was alleen de bewoonster van de woning aanwezig. Haar echtgenoot, die enige tijd later thuis kwam, overzag de situatie en heeft direct actie ondernomen.

Mede door zijn zeer kordate optreden sloeg één van de daders met een auto op de vlucht. De politie kon, mede met behulp van een politiehond, de vluchtende verdachte op aanwijzingen van de echtgenoot al snel oppakken. De overgebleven twee overvallers zijn vervolgens te voet gevlucht en ook zij konden snel door de politie aangehouden worden. Deze arrestaties vonden plaats op de Smokkelhoekweg in Biezelinge. Bij deze aanhouding zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost.

De recherche is inmiddels met een technisch en een forensisch sporenonderzoek begonnen. Om die reden zijn de omgeving van de woning en de aanhoudingsplaatsen afgezet.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belastingbetaler (27-10-2011 om 09:08)
Proficiat politie, nu hopen dat de rechter ook zijn taak verstaat...
Tiny (27-10-2011 om 09:03)
Prima gedaan door de politie en de echtgenoot! En veel sterkte gewenst voor de echtgenote die dit trauma moet verwerken
P (27-10-2011 om 09:02)
De overvallen zou stuken minder worden als je er een paar neer schiet in plaats van waarschuwd
Jeroen (27-10-2011 om 08:46)
Uitstekend gedaan politie!!! Sterkte voor slachtoffer!
Jos (27-10-2011 om 08:30)
Waarschuwingsschoten? Ze hadden beter meteen raak geschoten als waarschuwingsles voor andere potentiele overvallers! Nu zeker weer een grondig (duur en tijdrovend) onderzoek naar de toedracht van die schoten? Respect voor de agenten, die weinig of niets mogen. Overvallers weer 'n taakstrafje zeker?
William (27-10-2011 om 08:28)
Beter gelijk schieten na stopteken dan een onschuldige burger in gevaar brengen.... Goed werk van de Politie!!
Cookie-instellingen beheren