Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost schoten na overval

Toegevoegd: 27-10-2011, 07.11 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft vannacht in Kapelle waarschuwingsschoten gelost na een gewapende overval op een woning.


Volgens de politie werd de overval rond half vier gepleegd in de Stationsstraat. De overval werd gepleegd door drie mannen. Op het moment van de overval was alleen de bewoonster van de woning aanwezig. Haar echtgenoot, die enige tijd later thuis kwam, overzag de situatie en heeft direct actie ondernomen.

Mede door zijn zeer kordate optreden sloeg één van de daders met een auto op de vlucht. De politie kon, mede met behulp van een politiehond, de vluchtende verdachte op aanwijzingen van de echtgenoot al snel oppakken. De overgebleven twee overvallers zijn vervolgens te voet gevlucht en ook zij konden snel door de politie aangehouden worden. Deze arrestaties vonden plaats op de Smokkelhoekweg in Biezelinge. Bij deze aanhouding zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost.

De recherche is inmiddels met een technisch en een forensisch sporenonderzoek begonnen. Om die reden zijn de omgeving van de woning en de aanhoudingsplaatsen afgezet.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan P (27-10-2011 om 19:49)
Kijk dit lezen we graag!!!! Nu nog eens een geweldig rechtssysteem, dan kunnen we dit volk uitroeien.
Danny (27-10-2011 om 17:20)
Goed opgetreden door de politie hier! En tsja, overvallers/inbrekers worden steeds brutaler omdat ze weten dat de politie toch niet óp hun schiet. Ik pleit voor een aanpassing voor de bevoegdheden voor de politie in soortgelijke situaties; gewoon de dader(s) in de benen o.i.d. mogen schieten zonder zelf een zwaardere straf te krijgen dan de overvallers/inbrekers, want dat is nog steeds van de gekke. Ook de betrokkenen veel sterkte toegewenst!!
Jaap Bru (27-10-2011 om 14:56)
Ik sluit me aan bij alle voorgaande positieve reacties richting politieapparaat. De overeenstemming over dit soort acties geeft aan dat het anders moet en ook anders kan. Nu die boeven op brood met spijkers zetten.
Cor (27-10-2011 om 13:13)
Prima gedaan. Dat is vakwerk. Wat zal de rechter vinden?? 80 uur werkstraf in een bejaardenhuis???
Leentje (27-10-2011 om 10:59)
Goed gedaan politie en echtgenoot! Sterkte voor het echtpaar om dit te verwerken.
Priscilla (27-10-2011 om 10:37)
Strakke actie!!!
Cookie-instellingen beheren