Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later enkele buien. Vrijdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Nieuwe details overval Kapelle

Toegevoegd: 27-10-2011, 15.20 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De politie heeft nieuwe details naar buiten gebracht over de gewapende overval vanochtend in Kapelle.

Eerder maakte de politie al bekend dat de drie verdachten mede werden aangehouden dankzij de bewoner die bij zijn huis aan de Stationssingel aankwam toen de overval plaatsvond. Deze 38-jarige man werd door een buurman aangesproken. Deze vertelde dat hij kort daarvoor een auto diverse malen langzaam door de straat had zien rijden.

Terwijl ze dit met elkaar bespraken zagen ze deze auto rijden, waarna ze besloten achter de auto aan te rijden. Al vrij snel verloren ze de auto uit het oog waarna ze terug naar huis gingen.

Toen de 38-jarige bewoner daarna zijn woning binnenging, werd hij geconfronteerd met twee gewapende en gemaskerde overvallers die zijn 28-jarige vriendin bedreigden. De bewoner zag kans om van één van de overvallers de gezichtsbedekking af te trekken. De overvallers schrokken daarvan en vluchtten.

De bewoner zette de achtervolging in en werd hierbij geholpen door eerder genoemde buurman. De buurman had het voorval gezien vanuit zijn woning en was naar buiten gekomen. Samen renden ze achter de overvallers aan maar verloren de overvallers uit het oog.

 

De bewoner belde daarna meteen 112 en gaf de signalementen en de verdachte auto door. Even later zagen surveillerende agenten de gezochte auto rijden in de Biezelingsestraat in Kapelle en hielden de bestuurder, een 46-jarige man uit Bergen op Zoom, aan.

Vrij kort hierna werden op de Middenweg in Kapelle de andere verdachten, een 43-jarige man uit Middelburg en een 29-jarige man uit Bergen op Zoom, aangehouden.  Bij deze aanhouding zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost. De aangehouden verdachten waren in het bezit van wapens.

Het onderzoek is nog bezig.

Zie ook:
-
Politie lost schoten na overval (27-10-2011)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
V12 (28-10-2011 om 20:41)
Super goed optreden van die bewoner en buurman!! Hopelijk krijgen ze hun verdiende straf, en niet te weinig! 't Moet nu eens klaar wezen met overvallen en inbraken!!!
Erbij (28-10-2011 om 16:16)
Was ik laatst ook al te plekke toen in vlissingen de kogels rondvlogen bij die dodelijke schietpartij, dan kom ik ook eens op de beizelingse weg in kapelle bij nog zo een vage bedoeling. ben ik toch nog wel veilig in het openbaar ? op klaarlichte dag ?
F (27-10-2011 om 23:33)
@jaap; wat mij betreft kunnen deze losers na hun detentie niet eens meer ZITTEN! Wanneer gaat t rechtsysteem in NL eens grondig op de schop zodat niksnutten als deze t in het vervolg wel uit de kop laten om overvallertje te gaan spelen? Bah, zal wel weer op een taakstrafje uitdraaien zeker? grt,f
E (27-10-2011 om 20:39)
Om wat voor soort auto ging het?
IK (27-10-2011 om 17:58)
Dat is nog eens moedig van die bewonder en de buurman...zo hoort het.... pak ze maar goed aan en sluit ze op voor de komende jaren
Gizmo (27-10-2011 om 17:54)
Erg goed, dit! Maar dringt zich bij mij toch de gedachte op: Als de bewoner & z'n buurman nou zelf die gewapende verdachten hadden overmeesterd, was er dan weeres zo'n advocaat opgestaan die 'eigen rechter' had geroepen, waardoor er weer een schadevergoeding door de daders ge-eist zou kunnen worden.