Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand Lewedorp

Toegevoegd: 31-10-2011, 15.28 uur
Door: Roland de Jong
LEWEDORP - In een schuur aan de Dekkersweg in Lewedorp woedt momenteel een grote uitslaande brand.


De brand woedt bij minicamping Buitenhof. Het vuur brak rond 14.35 uur uit. De brandweer heeft groot materieel ingezet, mede omdat er sprake is van een slechte waterwinning. Er was asbesrt in het dak verwerkt. Dit is verspreiding terechtgekomen op landbouwgrond naast de schuur. Vanwege het asbestrisico werd er opgeschaald naar GRIP 1.

De schuur stond volledig in brand. Er was geen sprake van uitbreiding naar het woonhuis en andere schuren. Er zijn onder meer vier tankautospuiten en een ladderwagen ingezet. Ook zijn een watertankwagen, een verbindings-/commandovoertuig en een adembeschermingsunit ingezet.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Rond 16.5 uur was de brand meester. Er zijn zo'n veertig brandweerlieden ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dick Opdam (31-10-2011 om 19:54)
Heel veel sterkte gewenst, wat jammer van die mooie schuur met die oude aantekeningen! Maar wat een geluk dat er nog geen beesten in stonden. Gr Dick
Alex (31-10-2011 om 17:45)
Heel veel sterkte
Tanta Sa (31-10-2011 om 17:06)
Asbest????!!! Dat vliegt overal heen! Let maar weer op over 17 jaar...
Erik (31-10-2011 om 16:38)
Mijn pleegdochter heeft hier haar paard staan. Gelukkig zijn er geen parden gewond voor zover ik begrepen heb. Ik wens, Cor, Ria, en alle anderen die hierbij betrokken zijn, sterkte.
Cookie-instellingen beheren