Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en droog, morgen kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote uitslaande brand Lewedorp

Toegevoegd: 31-10-2011, 15.28 uur
Door: Roland de Jong
LEWEDORP - In een schuur aan de Dekkersweg in Lewedorp woedt momenteel een grote uitslaande brand.


De brand woedt bij minicamping Buitenhof. Het vuur brak rond 14.35 uur uit. De brandweer heeft groot materieel ingezet, mede omdat er sprake is van een slechte waterwinning. Er was asbesrt in het dak verwerkt. Dit is verspreiding terechtgekomen op landbouwgrond naast de schuur. Vanwege het asbestrisico werd er opgeschaald naar GRIP 1.

De schuur stond volledig in brand. Er was geen sprake van uitbreiding naar het woonhuis en andere schuren. Er zijn onder meer vier tankautospuiten en een ladderwagen ingezet. Ook zijn een watertankwagen, een verbindings-/commandovoertuig en een adembeschermingsunit ingezet.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Rond 16.5 uur was de brand meester. Er zijn zo'n veertig brandweerlieden ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brabander (2-11-2011 om 08:27)
Ik wens de eigenaren JAN en AARTJE heel veel sterkte. Gelukkig stonden er geen dieren in de schuur en is de brand niet overgeslagen naar de andere stallen.
Tsjaa (1-11-2011 om 18:43)
Inderdaad, de boel wordt weer gebagatelliseerd. Asbest wordt door de hitte over een heel groot gebied verspreid. De vlammen waren enige tijd immens hoog.
Lewedorpse (1-11-2011 om 07:45)
Wat erg zeg ,zoiets wens je niemand toe gelukkig zijn er geen dieren gewond geraakt en komt iedereen de schik weer te boven heel veel sterkte voor alle betrokkene
Christoph (31-10-2011 om 21:38)
Ik reed hier rond 15:16 voorbij op m'n brommer ;o eerder toen ik met mijn scooter bezig was hoorde ik al sirenes maar wist niet wat het was tot ik richting Middelburg reed, Sterkte.
Christien (31-10-2011 om 21:29)
Wij wensen Cor en Ria heel veel steun en sterkte toe.
Marja (31-10-2011 om 20:13)
Fam. heel veel sterkte, dit is echt wel erg. Wij staan regelmatig op de camping, dus kennen het goed.
Cookie-instellingen beheren