Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote vangst bij drugsactie Bevelanden

Toegevoegd: 08-11-2011, 18.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Vandaag werd onder leiding van het OM Middelburg een grote politieactie verricht op diverse plaatsen in Zeeland. Hierbij werden vijf mensen aangehouden en zeven panden in en rondom Goes doorzocht.


Op 35 voertuigen is conservatoir beslag gelegd. Er werd op diverse locaties is in totaal ruim 60.000 euro aan contanten gevonden. Ook is drugs gevonden. De vijf vandaag aangehouden verdachten, drie mannen en twee vrouwen, komen uit de Gemeente Goes en Kapelle. Zij worden verdacht van de handel- en kweek in hennep en het witwassen van de criminele opbrengst.

Bij de doorzoekingen vanmorgen vroeg in panden in Goes, Kapelle, ‘Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk werd een kwekerij met 5000 hennepstekjes gevonden en een hennepkwekerij ontmanteld, 20 kilo aan hennep, en een contant geldbedrag van 60.000 euro gevonden.

Uit een bedrijfspand in Kapelle en diverse ander lokaties werden in totaal 35 voertuigen afgevoerd. Op deze zeer diverse voertuigen (trekker, hoogwerkers, bedrijfswagens, bestelwagens ed) is door het OM Middelburg conservatoir beslag gelegd. Van deze goederen bestaat het vermoeden dat ze zijn aangekocht met crimineel geld en werden ondergebracht bij bedrijven. Bij deze bedrijven zou vervolgens geld kunnen zijn witgewassen.
 
In dit onderzoek is in de loop van dit jaar bij eerdere zoekingen in totaal zo’n 45 kilo hennep, een stekjeskwekerij en een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Eind oktober werd een Belg aangehouden met 9 kilo hennep. Deze verdachte is inmiddels door de Raadkamer in bewaring gesteld op verdenking van hennephandel.

De aanhoudingen en doorzoekingen werden verricht door tientallen politiemedewerkers van de politie Zeeland. Ook werd een drugshond en een geldhond ingezet.

Zie ook:
- 08/11/2011: Forse inbeslagname bij inval Kapelle


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Doe ter niet toe (11-11-2011 om 07:28)
"Change",,,Het schijnt de pijn te verzachten,maar helaas geen kanker te genezen.Wou dat het waar was,dan zouden er heel wat mensen geholpen kunnen worden.Maar het is het ook gewoon smerig(weet dit uit ervaring) en je wordt er nog beroerder van.
Mar (10-11-2011 om 19:57)
@ K colijn: Inderdaad: het word er niet bepaald veiliger door op straat,; gewoon legaliseren. Bob Marley zong het al: Legalize it!
Jan van Spankeren (10-11-2011 om 10:46)
Vind het persoonlijk kwetsend en pijnlijk te beweren dat cannabis kanker geneest, loop toch al aardige tijd hier op de aardkloot mee en heb 2 echtgenotes moeten afgeven aan de voornoemde ziekte waarvoor ik alles wat maar menselijkerwijs mogelijk was heb gedaan, het zou sieren als zo een bewering gedaan, deze terug genomen werd.
E muller (9-11-2011 om 19:58)
@change het is wetenschappelijk bewezen dat cannabis kanker niet geneest in tegenstelling van wat U durft te beweren ,hooguit dat he de patient wat draagerlijk maakt. @eerst eens nadenken en minder blowen alvorens u zulke kwetsende onzin durft te schrijven
K colijn (9-11-2011 om 10:53)
Maar wel de wietpas in voeren en belasting heffen geef het nu vrij is beter voor al die jeugdigen die blowen. nee slim hoor je ziet nu al in goes en zierikzee de straat handel opbloeien door vast gesnoven speed freakjes die er nu ook maar wiet bij doen
Dr.acula (9-11-2011 om 10:28)
Dat is een grote vangst,hoop dat iedereen [bedoel ik mee de hoogste bazen] gepakt zijn,en dat die een tijdje minder kunnen uitgeven.ik zeg het niet gauw,maar een pluim voor de politie en aanhang,ik hoop dat de rechter er net zo overdenkt als de politie en dat meeneemt in zijn strafmaat.
Cookie-instellingen beheren