Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 365 km

Man vist met levend aas in Sluis

Toegevoegd: 14-11-2011, 18.30 uur
Door: Roland de Jong
SLUIS - Op de Kaai in Sluis is maandagmiddag een 29-jarige sportvisser uit Breskens bekeurd omdat hij zat te vissen met levend aas.


De man was aan het vissen op roofvis en had twee hengels in het water. Ook lagen er nog twee hengels klaar. Echter, tenzij anders op de vergunning vermeld, mag er door sportvissers doorgaans slechts met twee hengels worden gevist. De visser moest de twee klaarliggende hengels zodoende van de politie opruimen.

Een agent zag echter dat één van de in het water liggende dobbers bewoog. De man moest de hengel inhalen en toen bleek dat het voorntje aan de haak nog gewoon in leven was. Hierop werd gevorderd om ook tweede hengel in te halen. Hieraan zat eveneens een levend voorntje aan de haak.

Vissen met levend aas is verboden en de man kreeg een bekeuring van € 180. Daarna moest hij zijn visstekje van de politie verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja (17-11-2011 om 14:48)
Goed zo , belachelijk, met levensd aas vissen!!!
Eric (16-11-2011 om 13:32)
Wat een misdaad .! Terwijl het hier bij ons in Belgie wel mag .
Snoekie (15-11-2011 om 19:24)
Die snoek heeft ook mazzel dat hij niet in het "zielige" voorntje heeft gehapt, dat had hem wellicht ook € 180,-- gekost?! Mensen zouden zich beter meer zorgen maken om elkaar dan om kleine visjes. Mag je in dit kikkerlandje ook al geen spierinkje meer uitgooien om een kabeljauw te vangen.
Snoekie (15-11-2011 om 18:33)
Nog een geluk dat die snoek niet toehapte. had hij dan ook een boete gekregen? ik denk dat er genoeg andere dingen zijn waar mensen zich zorgen over moeten maken
Renata (15-11-2011 om 17:24)
@C, ik vind jou een beetje raar, waar vergelijk je dit nou mee? Ik ben blij dat de agenten zo alert en doortastend optraden! 180 Euro boete, mooi voor dat "sport"vissertje!
Remco (15-11-2011 om 11:47)
@C, zonder rijbewijs iemand in een rolstoel aanrijden krijg je meer dan een rijverbod. Een proces verbaal waarna hij zich voor de rechter kan verantwoorden over zijn daad. Ik schat dat zoiets toch veel zwaarder dan euro180 word bestraft. Wat betreft dat voorntje, is gewoon dierenmishandeling.
Cookie-instellingen beheren