Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 408 km

Officier wil man maanden cel in

Toegevoegd: 14-11-2011, 18.37 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Officier van justitie Judith Persoon heeft maandag tegen een 51-jarige Aardenburger een gevangenisstraf van negen maanden plus de tenuitvoerlegging van een eerder vonnis van vier maanden geëist.


Ook wil zij dat hij zijn slachtoffer een schadevergoeding van 2.365 euro betaalt. De man had na zijn detentie Aardenburg uitgekozen om daar - net als zijn voormalige medegedetineerde - een plezierig leven te gaan leiden. Alleen moest zijn woning worden verbouwd en zodoende vond hij tijdelijk onderdak bij zijn voormalige makker.

Al snel ging het fout. De Aardenburger verdacht zijn beduidend oudere weldoener ervan dat hij aan zijn spullen zat en daar ontstond een woordenwisseling over. Volgens de oude man werd hij door zijn inwoner enkele keren in het gezicht getrapt. De verdachte ontkende dat in alle toonaarden en hield vol dat de oude man van de trap was gevallen.

De officier hechtte meer waarde aan de verklaring van het slachtoffer en vond daarbij steun in de verklaringen van de buren die het één en ander via de dunne muren van de woning hadden kunnen volgen. Zo hadden ze wel de oude man om hulp horen gillen en 'niet doen, niet doen' horen roepen, maar zeker geen geluid gehoord dat leek op het geluid van iemand die de trap afviel.

Over twee weken wijst de rechtbank vonnis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (15-11-2011 om 10:52)
Ook al is het je maat wie neem er nu iemand in huis die gezeten heeft? hij heeft dus zijn lesje nog niet geleerd laat m maar een paar jaar ziten iopv 9 mnd
Cookie-instellingen beheren