Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

OM houdt vast aan oordeel in hoger beroep

Toegevoegd: 14-11-2011, 18.40 uur
Door: Roland de Jong

DEN HAAG - In Den Haag is vandaag in hoger beroep 12 maanden gevangenisstraf en 3 jaar rijontzegging geëist tegen een 23-jarige man uit Terneuzen. Hij wordt ervan verdacht op 23 augustus 2009 op de N61 in IJzendijke een eenzijdig ongeval met dodelijke afloop te hebben veroorzaakt.


Verdachte reed samen met een vriend, het latere slachtoffer, na een avondje stappen terug naar huis. Bij een bocht ging het mis en de auto waarin verdachte zat is de berm in gereden en vervolgens tegen het talud van de naast de berm gelegen sloot gebotst.

De auto is daarbij gelanceerd waarbij het slachtoffer uit de auto is geslingerd en daardoor zodanig gewond is geraakt dat hij is komen te overlijden. De verdachte was op het moment van het fatale ongeluk onder invloed van alcohol.

De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag benadrukte in het requisitoir dat het zeer kwalijk is dat de verdachte onder invloed van alcohol de weg is opgegaan. De verdachte is reeds eerder voor rijden onder invloed met justitie in aanraking geweest.

De rechtbank veroordeelde verdachte eerder tot 12 maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van 36 maanden na een eis van de officier van justitie van 18 maanden cel en een rijontzegging van 3 jaren. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

Uitspraak op 28 november.

Zie ook:
- 29/01/2010: Jaar cel voor dodelijk ongeluk
- 23/08/2009: Dode bij ongeval in IJzendijke


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Perry (21-11-2011 om 16:21)
Marleen aan de ene kant heb u helemaal gelijk, maar denk even na over deze jongen hoe erg hij zich al moet voelen omdat zijn maat er niet meer is. dit is een ergere straf dan hij ooit van het om zal krijgen en zeg niet dat je zelf op die leeftijd nooit wat fout deed.
Marco (17-11-2011 om 10:01)
Wat T. zegt. Die gast heeft ook even na kunnen denken voor hij de auti in ging stappen. Kijk niet steeds de drinkers aan, oke het is fout dat hoort niet, maar hij heeft hier niet om gevraagd om een ongeluk te krijgen. Wat als hij nou nuchter was en als nog een ongeluk kreeg? Ook Moordenaar?
T. (16-11-2011 om 17:19)
Uhm, die gene is toch zelf bij een dronkenlap ingestapt? Beetje eigen verantwoordelijk enzo..net als een gordel om doen
Dragan (16-11-2011 om 16:19)
Als je tijdens het ongeval als 20 of 21 jarige na een eerdere veroordeling voor dronken rijden weer zo dramatisch de fout in gaat. Natuurlijk had de bijrijder zijn gordel om moeten doen enzo, maar je kunt gewoon niet om de zelfingenomenheid en hardleersheid heen. terechte straf en braaf ondergaan...
VdVonck (15-11-2011 om 20:19)
Het is inderdaad niets minder dan doodslag.. hooguit moord.. Neem je de beslissing om bezopen achter het stuur te kruipen. Dan neem je ook alle verantwoordelijkheid van de gevolgen op je! Stap alsjeblieft nooit bij iemand in die gedronken heeft mensen! Ook al is deze nog 'best in staat te rijden'
Loes (15-11-2011 om 18:35)
Ik vraag me af of ik het niet walgelijker vind hoe mensen reageren zonder enige kennis van deze zaak. Ik denk het wel eigenlijk ;)
Cookie-instellingen beheren