Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 58 km

Grote rampenoefening Vlaketunnel

Toegevoegd: 14-11-2011, 22.33 uur - Update: 14-11-2011, 23.29 uur
Door: Roland de Jong
KRUININGEN - Tientallen hulpverleners hebben maandagavond deelgenomen aan een grote rampenoefening in de Vlaketunnel.


In de tunnel was op de zuidbaan (rijrichting Bergen op Zoom) een kettingbotsing nagebootst. Aan de zijde van 's-Gravenpolder waren twee voertuigen met daarin beknelde slachtoffers. Een auto lag op zijn kop en een ander voertuig lag op zijn zijkant tegen de vangrail. Aan de andere kant van de Vlaketunnel woedde een vrachtautobrand. Ook was er sprake van slachtoffers. Er werd ook een reanimatie nagebootst.

De calamiteitenoefening werd georganiseerd door Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Zeeland. Het ging om een verplichte oefening om de procedures en samenwerking bij rampenbestrijding te testen. Aan de oefening deden naast Rijkswaterstaat ook de brandweer, de politie en de ambulancedienst mee.

De Vlaketunnel is vanwege de oefening nog tot uiterlijk 5.00 uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het verkeer vanuit Vlissingen naar Bergen op Zoom wordt vanaf afslag ’s-Gravenpolder (35) omgeleid via de N289 over de Vlakebrug.

Verkeer vanuit Bergen op Zoom richting Vlissingen wordt bij afslag Yerseke (33) eveneens over de N289 geleid. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dolf (15-11-2011 om 20:55)
Een zeer nuttige oefening, als ik zie hoe hard er dagelijks door de tunnel wordt gereden, vrees ik dat het niet lang op zich laat wachten of dit wordt werkelijkheid.
Vrijwilligster (15-11-2011 om 10:29)
Als ik dit zie zo,n oefening, natuurlijk te hopen dat het niet nodig hoeft te zijn ben ik als moeder altijd weer trots op mijn zoon die hieraan mee werkt.Het brengt veel gevaren met zich mee en wil alle hulpverleners proficiat wensen en sterkte om dit werk te kunnen doen en dat ze het doen!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren