Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen rapen 900 kilo oesters

Toegevoegd: 17-11-2011, 11.55 uur
Door: Roland de Jong
STAVENISSE - Tijdens een controle van Provincie Zeeland in samenwerking met het KLPD zijn woensdag drie mannen aangehouden. De mannen hadden 900 kilo oesters geraapt in een gebied dat zij niet mochten betreden.


De mannen ontvingen dinsdag 15 november al een waarschuwing voor dezelfde overtreding. Tegen de mannen is nu proces verbaal opgemaakt. De mannen werden betrapt op de slikken van Stavenisse. Dit behoort tot het Natura2000 gebied Oosterschelde.

In Natura2000 gebieden komen belangrijke flora en fauna voor. Om deze flora en fauna te beschermen, zijn regels opgesteld. Het slik mag in dit gebied niet betreden worden omdat daarmee het gebied verstoord wordt. Bovendien wordt met het wegnemen van oesters voedsel van vogels ontnomen. De oesters zijn daarom teruggezet in de Oosterschelde.

Extra controle
In de maanden december en januari controleert Provincie Zeeland extra op het betreden van gesloten gebieden, het spitten van zeeaas zonder vergunning en het rapen van schelpdieren. Dit najaar heeft Provincie Zeeland rondom de Oosterschelde nieuwe borden geplaatst. Hierop staat waar het wel en niet toegestaan is het gebied te betreden.

Oesters rapen
In sommige delen van de Oosterschelde is het wel toegestaan het gebied te betreden. Er mogen dan ook oesters worden geraapt, maximaal 10 kilo per persoon.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (22-11-2011 om 23:16)
Eerst een waarschuwing.....lachertje, daarom doet men ook maar waar men zin in heeft. @Brammetje: lees het artikel nog eens (als je dat kan) misschien dat je dan weet waar het over gaat.
Michel (19-11-2011 om 09:12)
Het ergste is dat het nog Polen zijn ook, die krijgen eerst een waarschuwing. Wij Nederlanders hadden gelijk op de bon gegaan , Eerst een waarschuwing , het is toch een lachertje "Arm Nederland"
M (18-11-2011 om 07:58)
Je mag max 10 kg pp recreatief oesters rapen. Mensen die naast een uitkering illegaal oesters rapen voor de zwarte handel moeten gestraft worden ook al zijn de oesters een plaag. Zorg dan dat de vissers die wel de papieren op orde hebben er extra mogen vissen/rapen.
Brammetje (17-11-2011 om 20:37)
Wat een onzin dat je geen oesters mag rapen heeft de politie niks beters te doen
Vissersman uit yerseke (17-11-2011 om 19:19)
Het is maar goed dat ze zulke lui aanpakken! en natuurlijk is het voor de verkoop, het levert je in ieder geval een aardig centje op! ik zeg ga zo door en geef ze maar een flinke boete! wij vissers hebben een vergunning nodig om op vrije grond te vissen, (en ook niet overal)!!
Andre (17-11-2011 om 19:09)
Ik vind het klnap zielig dat de klpd er zelfs bij is gehaald, in het kader van bezuinigen kunnen er daar dus een berg weg. Als er vietnamezen die oesters rapen en ze terplekke op de bbq doen dan zijn ze nergens te zien de helden van het klpd. Die japanse oesters zijn onkruid voor de oosterschelde
Cookie-instellingen beheren