Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Officier wil man 4 jaar de cel in

Toegevoegd: 17-11-2011, 19.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 27-jarige man van Somalische komaf is donderdag in Middelburg een verblijf van vier jaar achter de tralies en het betalen van 8.513 euro aan schadevergoeding.


Als de verklaringen en de aangifte van de vrouw kloppen, dan heeft hij haar vanaf 2008 tot en met augustus van dit jaar ernstig mishandeld, regelmatig verkracht, haar en haar familie bedreigd, afgeperst en haar gedwongen om bij haar werkgever schoenen te stelen.

Volgens verklaringen van het slachtoffer werd zij gedwongen tot seks en als zij niet toegaf kreeg zij slaag met een broekriem, een stok, de stofzuigerslag of de blote hand. Door dat alles liep zij de nodige blauwe plekken, diverse infecties en geslachtsziekten op.

Volgens de man was alles van begin tot eind gelogen en had zij alles op hem geschoven om zichzelf vrij te pleiten. Want haar ouders zagen helemaal niets in hem omdat hij 'zwart' was, niet kon lezen of schrijven en zelfs niet wist waar Somalië lag.

Volgens hem stal zijn vriendin als de raven schoenen uit de winkel waar zij werkte. Advocate C. Koole vond dat er nog wel het één en ander viel af te dingen op de beschuldigingen van zijn vriendin. Zo waren er ook ettelijke schoenen en tassen bij haar ouders en een kennis aangetroffen en waren alle andere verklaringen alleen maar gebaseerd op het verhaal van de vrouw.

Ook bleek uit niets dat hij haar had bedreigd. De taal die hij via SMS'jes uitsloeg was dan wel niet zoals het hoorde, maar hij had niet gedreigd en bedreigd. De politie had wel onderzoek gedaan naar háár beweringen, maar niet naar die van haar cliënt. Verder verbaasde de raadsvrouwe zich erover dat de vriendin pas met haar aanklacht kwam toen zij werd aangehouden wegens verduistering in dienstbetrekking.

Uitspraak 1 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (27-11-2011 om 18:47)
Als het wel waar is, heeft deze vrouw wel een verschrikkelijke tijd achter de rug!! Houdt daar ook rekening mee...
C (23-11-2011 om 12:36)
Dat lezen en schrijven was figuurlijk bedoeld, ken beide persoonlijk jammer dat ze zo doordraafd. mensen kapot maken omdat je zelf geen verdere problemen wilt!
Frans (22-11-2011 om 00:04)
Wat ik niet begrijp de man kon niet lezen en schrijven, maar sms'en kon hij wel zijn eigen maar van de dommem houden!!!!!!!
Grote leugen (21-11-2011 om 21:54)
Dit meisje komt der zelf nog wel tegen! Erg triest dit verzonnen verhaal!
Man (20-11-2011 om 15:34)
Haar ouders hadden haar al eerder gedwongen het uit te maken en haar naar een kostschool te sturen als ze er achter kwamen als ze nog contact met hem had (dit speelde vorig jaar)
C (20-11-2011 om 15:30)
Het klopt inderdaad deze vrouw kan waarschijnlijk niet anders doen dan liegen alles wat ze verteld klopt niet zelfs de kleinste dingen. jammer voor die jongen al gaat hij ook niet helemaal vrijuit met die gestolen schoenen enz..
Cookie-instellingen beheren