Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 9 km

Ernstig ongeluk N61 Hoek

Toegevoegd: 18-11-2011, 17.40 uur - Update: 18-11-2011, 23.43 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Op de N61 tussen Hoek en Biervliet is vanmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. De aanrijding zorgde voor een lange wegafsluiting.

De eerste melding van het ongeluk op de Middenweg, in de buurt van de Braakman, kwam rond 14.45 uur binnen bij de alarmcentrale. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit omdat er sprake was van een beknelling. Door nog onbekende oorzaak kwamen een vrachtwagen, twee personenauto's en twee bestelbusjes met elkaar in botsing.


Een auto stond stil op de weg om linksaf te slaan. Hierachter stopten ook andere auto's. Een achterop komende vrachtwagen, bestuurd door een 46-jarige man uit de gemeente Middelharnis, kon niet meer op tijd remmen. De trucker probeerde uit te wijken naar links en raakte daarbij een tegemoetkomende auto. Vervolgens ging hij weer terug naar zijn eigen weghelft en botste tegen een voertuig die op zijn beurt weer doorschoof.

Uiteindelijk kwam één van de betrokkenen, een 44-jarige vrouw uit de gemeente Sluis, in haar auto bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij is met ruggklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Direct na het ongeluk werden drie ambulances met spoed ter plekke gestuurd.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar deze kwam uiteindelijk niet ter plekke. Een andere automobilist, een 41 jarige man uit Axel, werd met nekklachten eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht na onderzoek weer naar huis.

Eén van de personenauto's kwam aan de zijkant van de truck tot stilstand. In dit voertuig was sprake van de beknelling. Eén van de bestelbusjes schoot langs de vrachtwagen, vloog een flink aantal meters door en liep grote schade op aan de achterzijde. De bedrijfsbus kwam tegen een verkeerspaal tot stilstand. De andere betrokken auto's liepen beduidend minder schade op.

Vanwege de ernst van het ongeluk en de ontstane ravage moest de N61 over een groot gedeelte worden afgesloten voor het verkeer. Rijkswaterstaat en de politie stelden samen een omleidingsroute in. De weg kon pas rond 19.30 uur weer worden vrijgegeven. De politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan. Bergingsbedrijven uit de regio zijn ingeschakeld om de truck, en zeker één van de personenauto's en één van de busjes weg te slepen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (23-11-2011 om 15:48)
Het is toch wel makkelijk om de schuld bij de chauffeur in de schoenen te schuiven. Ik zie wel eens automobilisten capriolen uithalen, en dan denk ik bij mijn eigen die is levens moe. Een parallelweg er naast waar de zijwegen op uitkomen, en zeker op deze weg.
Trucker (21-11-2011 om 16:16)
Het is toevalig een collega van mij die dat ongeval had ik zat er 3 km voor wel een beetje jammer dat het in de chauffeur zijn schoenen geschoven word 50 ton zetje niet zo maar stil als je van die medeweg gebruikers heb die op het laaste moment in haalt kan je niet veel meer als chauffeur
Maickel (20-11-2011 om 13:45)
Ik kon niks doen ik reed op andere weg helft . rechts van mij stond auto geparkeerd. ik kon kiezen of op stilstaande geparkeerde auto vliegen of gaatje probeeren pakken tussen voorkant vrachtauto en auto. .ik snap zelf niet eens hoe ik er tussen ben geraakt.
Pdw. (20-11-2011 om 09:50)
Ik zal niet oordelen, maar gebeuren er niet erg veel ongelukken met vrachtwagens?
Fietser (20-11-2011 om 00:32)
Ja inderdaad @jimmy, daar zijn ze al mee bezig. @Maickel die trucker heeft even niet gezien dat er verkeer stilstond anders had ie niet hoeven uitwijken en ik weet niet of ie achte de bus reed van Welzorg, anders kijk je toch wel even over alles heen en had ie dat moeten zien.
Vlissinger (19-11-2011 om 23:43)
@ sjoerd, deze wagen weegt gelukkig geen 50 ton... en met dat gewicht is de remweg bij 80 km uur op een metertje na gelijk.. 50 ton is het max gewicht in NL. dus niet alle wagens komen aan dit gewicht..gemiddeld staat een vrachtauto dus sneller stil dan een personen auto!
Cookie-instellingen beheren