Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Veel rook bij forse brand Tholen

Toegevoegd: 19-11-2011, 05.13 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - De brandweer is al sinds kwart voor drie vannacht bezig met het blussen van een forse brand in Tholen.

Rond dat tijdstip werd opgemerkt dat er brand woedde in een pand aan de Visstraat. De brand werd aanvankelijk gemeld als zijnde een schoorsteenbrand. Al snel bleek echter dat een hele verdieping van het pand in brand stond.


Er werd opgeschaald naar middelbrand en brandweerploegen uit Sint-Maartensdijk, Tholen en rukten uit om het vuur te doven. De brandweer van Roosendaal rukte uit met een hoogwerker om de brand van bovenaf te kunnen bestrijden.

Na het uitbreken van de brand heeft de politie omwonenden in de Visstraat en de Hoogstraat uit voorzorg uit hun huis gehaald. De geëvacueerden werden opgevangen in het nabij gelegen cafetaria De Smulhoek. Hen werd ook gevraagd ramen en deuren te sluiten, omdat er weinig wind stond en de rook bleef hangen in de straat. Niemand raakte gewond.

De brand woedde onder de kap van de woning en zorgde op de eerste verdieping voor veel rookontwikkeling. De brand was niet uitslaand maar ging wel gepaard met forse rookontwikkeling. Deze hield ook behoorlijk lang aan. De brandweer heeft een deel van het dak moeten slopen om de brand goed te kunnen blussen. Het dak raakte behoorlijk beschadigd.

Pas rond 04.30 uur, meer dan anderhalf uur na het uitbreken ervan, was de brand onder controle. De brandweer is nog bezig met nablussen. Vanwege de veiligheid is de directe omgeving van het pand afgezet. Voor zover bekend zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Burgmeester Nuis van de gemeente Tholen heeft zich ter plekke laten informeren over de brand. Een medewerker van Stichting Salvage komt ter plaatse om de betrokkenen te helpen bij de afhandeling van de schade.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bekende (21-11-2011 om 06:30)
Ik denk dat, dat wel mee valt aangezien het hier vooral om een smeulende nokbalk en isolatie ging. De brandweer heeft het super gedaan! petje af!!
Bert brandweer (20-11-2011 om 07:46)
Spannend om te te zien hoe collegas risico's nemen op een ingebrand dak. Stel dat je er door zakt? VAL je naar beneden, ben je gewond,komen er onderzoeken. Stoer of spannend..? Ik ben van meening dat vooral LINK is wat mijn collga doet. MVG Bert brandweer
Cookie-instellingen beheren