Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer ernstig ongeluk Middelburg

Toegevoegd: 20-11-2011, 17.19 uur - Update: 20-11-2011, 19.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg zijn vanmiddag twee voetgangers zeer ernstig gewond geraakt toen zij op een zebrapad werden geschept door een automobilist.

Het ongeluk gebeurde rond 14.40 uur op de voetgangersoversteekplaats bij de kruising van de Looijerssingel met het Armeniaans Schuitvlot . Al snel werd duidelijk dat de situatie zeer ernstig was en dit resulteerde in de inzet van vier ambulances en een zogeheten rapid responder. Ook werden een traumateam, een officier van dienst geneeskundig en een team van de huisartenpost (HAP) ter plekke gestuurd. Het traumateam kwam uiteindelijk niet ter plaatse.


De twee zwaargewonden, een man en een vrouw waarvan verder nog geen personalia bekend zijn, werden ter plekke gestabiliseerd en vervolgens met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De politie had vanmiddag nog geen nadere informatie over hun toestand.

De bestuurder van de personenauto die de twee aanreed is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.. Het gaat om een 64-jarige Middelburger. Hij heeft de voetgangers vermoedelijk pas opgemerkt toen hij zelf de zebra opreed. De slachtoffers vlogen via de motorkap en de voorruit van de auto over het voertuig heen. Ze klapten vervolgens beiden op het wegdek.

De politie heeft na het ongeluk de Looijerssingel afgesloten voor het verkeer. Er werd een omleiding ingesteld. Ter plekke is een uitgebreid technisch onderzoek uitgevoerd. De politie heeft ook enkele remproeven uitgevoerd. Rond 17.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

Update: De beide slachtoffers zijn inmiddels overleden. Klik voor meer info!


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CRB (21-11-2011 om 13:58)
@Peter.....ook sterkte voor jou en alle anderen die de moeite hebben genomen te helpen! Dit moet een grote indruk hebben nagelaten.....
Jedidja (21-11-2011 om 13:39)
Marga: stapvoets gaan rijden bij lage zon is denk ik ook niet zo slim. want dan kun je weer andere automobilisten in je kofferbak krijgen....in de wintertijd en het vroege voorjaar gebeuren er veel ongelukken door mist en laaghangende zon. erg, maar bijna nooit te voorkomen. sterkte voor iedereen.
Frans (21-11-2011 om 13:03)
Vanaf de kant waar de auto vandaan komt is het zebrapad allang zichtbaar vanaf het punt dat je langs het oude joodse huisje rijdt. Vanaf de andere kant is het wel moeilijker zichtbaar. Heeft puur te maken met de zon, andere redenen kunnen enkel de persoon zelf zijn.
Peter (21-11-2011 om 11:00)
Wij waren als eerste na het ongeval Ik heb de bestuurden geholpen met 112 te bellen inmiddels waren er andere bestuurders achter ons gestopt en bekommerde om de slachtoffers Een tip zet 112 standaard in u telefoon dit kan je wel is vergeten in paniek Wij wensen de nabestaande heel heel veel sterkte na dit verlies ook de bestuurder heel veel sterkte (de zon was wel laag maar wil niet oordelen naar dit) Wel vraag ik alle bestuurders wees alert bij bij oversteek plaatsen en met een lage zon zeker.
Aicha (21-11-2011 om 10:49)
Het is al erg genoeg dat het is gebeurd en oordelen maakt het alleen maar erger. Heel veel sterkte voor zowel de bestuurder als de nabestaanden.
Marga (21-11-2011 om 01:16)
Afschuwelijk is het. Ik vind een laaghangende zon erger dan dichte mist hoor. Soms zie je even echt niets meer en dan kan je het alleen maar oplossen door stapvoets te rijden en je hand gebruiken als zonneklep. Wens de familie en alle betrokkene heel veel sterkte toe.
Cookie-instellingen beheren