Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 38 km

Nieuwe haakarmvoertuigen regionale brandweer

Toegevoegd: 27-10-2003, 20.44 uur
Door: Brandweer Goes [HVZeeland.nl]

GOES - Instructeurs en technisch medewerkers van de Goese brandweer kregen maandag uitleg over de werking van het nieuwe haakarmvoertuig dat de Regionale Brandweer Zeeland in Goes zal stationeren.

Bij deze instructie waren ook leden van het Terneuzense brandweerkorps aanwezig omdat de Regionale Brandweer daar een identiek voertuig stalt. De 43-62 (foto's) komt naar Goes, de 54-66 gaat richting Terneuzen. De nieuwe haakarmvoertuigen zijn gebouwd op een Mercedes-Benz Actros 2540L (6x2) chassis en werden door de firma VDL voorzien van een haakarmsysteem.

De twee haakarmvoertuigen van de Regionale Brandweer maken deel uit van een mantelovereenkomst waarin vijf Zeeuwse haakarmvoertuigen zijn geleverd door Mercedes-Benz en VDL. Het derde voertuig (eveneens van het type 2540L) is twee weken geleden geleverd aan de bedrijfsbrandweer van DOW Benelux in Terneuzen.

De andere twee voertuigen werden in het voorjaar al geleverd aan de gemeentelijke brandweer Terneuzen. Die twee haakarmwagens (56-62 en 56-63) zijn gebouwd op zwaardere onderstellen van de types 2646L(6x2) respectievelijk 3543L(8x2). De beide Terneuzense voertuigen zijn bovendien voorzien van een kraan. Het voertuig dat in Goes wordt gestationeerd beschikt over een 17-tons haakarmsysteem.

Daarmee kan het voertuig zwaardere containers opladen dan het huidige haakarmvoertuig. Deze grotere capaciteit is nodig in verband met de komst van een watertankunit die te zijner tijd ook in Goes gestationeerd zal worden. Binnenkort zullen de vijf haakarmvoertuigen officieel worden overgedragen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren